clear

zoeken

search

Online doorzettingsvermogen

06 januari 2009


Ik heb me in het verleden regelmatig zorgen gemaakt over het uitblijven van reacties, of het nu gaat om reacties hier, op Ning of in de mailboxen.

Je zoekt de schuld meestal eerst bij jezelf, maar in de loop van de tijd leer je alles te relativeren en besef je dat het ‘de wetten van online participatie’ zijn.

Toch kan gebrekkige respons twee dingen met je doen: het neemt je energie weg of het geeft je juist nieuwe. Als je verder wilt zul je echter door moeten zetten, onverstoorbaar.

Nu ken ik wel mensen die online hun doorzettingsvermogen tonen maar wat ik zie op het forum Magical Bulletins doet me van mijn stoel vallen:

 • 1092 onderwerpen
 • 2268 posts
 • 1 gebruiker

Het is eigenlijk meer een forum dat wordt ingezet als weblog, maar toch: volharding van de bovenste plank. Daar kunnen velen nog een flinke punt aan zuigen.

@

4 Reacties

 1. Natalie schreef:

  Frappant dat je op dit artikel nog geen reacties had gekregen vandaag! Behalve nu dus die van mij 😉

  Misschien heeft de eigenaar van de site wel héél veel bezoekers, dat kan ook voldoening geven. Ik zie inderdaad wel aardig wat views.

 2. Ha ja, zo gaan die dingen dus ^^

  Ik kwam het tegen op diggit ofzo. Daar was de toon iets minder vriendelijk. Mijn sympathie voor dit baasje is echter groot. Je weet een zeker: die pakt wel lekker door!

 3. Chris Stapper schreef:

  De aanhouder wint!

  Participatie op internet is erg interessant. Bloggen is het leukste als er reacties komen. Daar leer je van. Het voelt als een soort beloning op je artikel.

  Er zijn erg veel mensen die graag iets schrijven, genoeg mensen die bereid zijn interessante dingen te lezen, maar weinig mensen die bereid zijn daarna een bedankje/mening/idee/kritiek te posten.

  Daarom maak ik er binnen mijn vakgebied (HR) een punt van regelmatig te reageren op blogs: erg leuk! Mensen reageren enthousiast en je krijgt veel meer mee als je kritische vragen stelt.

  Ik hoop dat er in de toekomst wat meer gereageerd wordt (en wat gij wilt dat u geschied, behandel zo ook een ander?)

 4. Hoi Chris,

  Allereerst bedankt voor je reactie natuurlijk 🙂 Maar serieus: ik denk er net zo over als jij en probeer ook altijd te reageren, zij het dat het soms met enige vertraging is. Er rolt nogal wat binnen en op dagen dat je even niet oplet tikt het dan goed door.

  Maar ik reageer omdat ik het leuk vind dat mensen die moeite nemen. De inhoud is van secundair belang, maar het is helemaal mooi als er ook nog eens een discussie ontstaat.

  Ik hoop het dus met je mee!

Reageer