clear

zoeken

search

Maak polaroids van je foto’s met Poladroid

10 januari 2009


Eerlijk gezegd dacht ik dat de Polaroidcamera het loodje had gelegd, in het tijdperk van de digitale fotografie. Dat blijkt niet zo te zijn. Check de PoGo.

Maar wie heeft er nu nog een Polaroidcamera nodig? In Bright Magazine 25 las ik over Poladroid, een klein programma waarmee je bestaande foto’s kunt transformeren tot heuse Polaroids.

Zodra je het programma hebt geรฏnstalleerd verschijnt op je bureaublad een plaatje van een Polaroidcamera, waar je de gewenste foto naartoe kunt slepen. Het vertrouwde geluid van het toestel klinkt en er verschijnt een afbeelding die pas na een minuutje onthult wat er op de foto staat. Zoals het hoort.

Poladroid is software die je doet glimlachen.

@

13 Reacties

  1. Remco schreef:

    kek pakje ๐Ÿ™‚

  2. Een van de kekste misschien wel ๐Ÿ™‚

  3. talent scout schreef:

    Staat je goed, dat roze!
    Wat zing je?

  4. boesje schreef:

    Wat dat niet in American op een feestje van Visser ?

  5. Mischa schreef:

    Als je met de net gemaakte polaroid “wappert” krijg je niet alleen RSI, maar ontwikkelt je polaroid nog sneller ๐Ÿ™‚ รผberkek!

  6. @ Talent Scout: ik deed een poging Bro Hymn van Pennywise mee te tetteren. Kende de tekst alleen niet uit mijn hoofd ๐Ÿ™‚

    @ Boes: dat feestje was van ons allen. Verschrikkelijk was het…

    @ Mischa: dan zou ik met mijn beeldscherm moeten wapperen ๐Ÿ™‚

  7. festina lente schreef:

    Commentaar overbodig, lijkt me zo!

  8. Astrid schreef:

    Leuk hoor, dat Polaroid nog altijd zo tot de verbeelding spreekt. M’n vader heeft er tot z’n pensioen gewerkt en ik had er m’n eerste vakantiebaantjes. Ondanks het sluiten van de fabriek en het overstappen op een ander soort product leeft die vertrouwde foto digitaal dus nog gewoon door!

  9. Mischa schreef:

    nee, niet met je beeldscherm, gewoon die polaroid vastpakken met je muis en heen en weer ‘draggen’. RSI gegarandeerd na 24 opnames ๐Ÿ™‚

  10. @ Astrid: interessante anekdote als aanvulling. Sloot die fabriek vanwege de slechte markt?

    @ Mischa: moet niet gekker worruh ๐Ÿ™‚

  11. Astrid schreef:

    Ja, deels. De oude camera’s en fototechniek zijn zo goed als verdwenen. Sommige productieprocessen zijn verplaatst. Ze richten zich nu minder op de consumentenmarkt. Zonnebrillen zijn er nog wel en kennelijk dus een nieuw soort camera.
    Die Amerikanen kozen ooit voor Enschede als NL-vestiging, omdat we hier zo’n mooie oude textielfabriek hadden staan. Daarin zag meneer Polaroid wel mogelijkheden voor al zijn machines enzo. Ik ben benieuwd wat er nu met dat pand gaat gebeuren. Voorlopig zit de zwarte markt erin volgens mij.

  12. Astrid schreef:

    Kijk nou, een afscheidsfilmpje! Ik ruik het gewoon weer als ik die hallen zie. Enne, ik woon daar dus zo’n beetje om de hoek ๐Ÿ˜‰

  13. Bedankt voor de link. Leuk om eens te zien. Ik heb de indruk dat Polaroid wel minder verrast was door de snelle digitale ontwikkelingen dan Fuji ooit.

Reageer