clear

zoeken

search

Maak een back-up van Netvibes in iGoogle

10 januari 2009


Het komt gelukkig niet zo heel vaak voor, maar af en toe ligt Netvibes plat. Als dat een keer het geval is merk ik meteen hoe belangrijk die website is voor mijn informatievoorziening. Afgelopen week gebeurde het ook. Op Twitter verzuchtte ik toen dat ik dringend een kopie van mijn tabbladen in Netvibes moest maken om die te exporteren naar een andere feedreader of persoonlijke startpagina. Een interessante post op RWW herinnerde mij daar zojuist aan. Daarin las ik dat het nog steeds mogelijk is om de inhoud van Netvibes te exporteren als zogenaamd OPML-bestand.

Op Google OS leerde ik vervolgens dat het ook mogelijk is om OPML-bestanden te importeren in iGoogle. De procedure daarvoor is weliswaar ietwat omslachtig, maar het werkt. Voortaan zal ik dus schamper lachen, als Netvibes de pijp aan oom Maarten geeft.

Op die RWW-post kom ik later nog wel eens terug, als ik het op het gemakje heb uitgevogeld. Die post leidde me ook nog naar PostRank. Ook een site die nader onderzoek verdient. Ik heb het er maar druk mee!

Maar niet vandaag, driewerf neen.

@

8 Reacties

  1. Jouke schreef:

    Da’s dan wel weer slappe hap “niet vandaag”.
    Prioriteiten stellen jongmens! Of had je dat juist daarnet gedaan?

  2. Exact. Tijd voor de bank en een lekker filmpje nu.

    Chiiiiiillll

  3. Daan schreef:

    Maar hoe dan? Bij de Netvibes instellingen kan ik niets vinden.

  4. Onder “inhoud toevoegen” en dan “een feed toevoegen” staat onder de tekstbalk meteen een regel over import/export OPML

    Daar kun je het regelen!

  5. Daan schreef:

    Thanks! Vind het geen logische plek maar goed, dat is niet aan mij om te beslissen.

  6. Ik kan je verklappen dat ik ook lange tijd overheen keek hoor. Totdat ik instructie dus zag. En dat terwijl ik toch regelmatig nieuwe feeds toevoeg. Weird is dat, dat je dan niet let op teksten eronder.

  7. Natalie schreef:

    Voel me nu gelijk een stuk opgeluchter! Pfew. 😉

Reageer