clear

zoeken

search

Internet Explorer uit Google Pack

02 januari 2009


Opmerkelijk: Internet Explorer is uit het Google Pack verwijderd. Aan de vooravond van de lancering van IE 8 adviseert Google gebruikers van Gmail nu ‘officieel’ om Firefox of Chrome te gebruiken. Google beweert dat Gmail twee keer sneller draait binnen die browsers.

Ik vraag me af of Google’s nieuwe koers er toe zal leiden dat nog meer gebruikers IE de rug zullen toekeren. Het marktaandeel van de browser van Microsoft is onlangs voor het eerst onder de 70 % gekomen.

Normaal gesproken promoot ik Firefox altijd behoorlijk op dit blog. Ik gebruik die browser nu een paar jaar en ben in de loop van de tijd bijzonder gesteld geraakt op de vele extensies die je er op los kunt laten. De afgelopen drie maanden is mijn liefde voor de Vuurvos echter bekoeld.
In versie 3.0 krijg ik het maar niet voor elkaar om de laatste versie van Flash Player goed te laten werken, waardoor ik veel filmpjes noodgedwongen moet bekijken met IE 7 of Flock. Ik heb versie 3.1 beta 2 van Firefox ook geïnstalleerd maar die legt dan weer een ongewoon groot beslag op het intern geheugen van mijn pc en laptop. Thuis is dat niet zo erg, omdat ik daar over meer dan genoeg geheugen beschik, op het werk is het echter een verschrikking. Tot overmaat van ramp blijken veel van mijn favoriete extensies ook nog niet geschikt te zijn voor 3.1.2.

Ben je er nog?

Ik overweeg dus juist om over te stappen naar Flock. Daar komt het op neer. Of zal ik toch nog even geduldig zijn en Chrome straks een kans geven?

@

Foto

19 Reacties

  1. Mischa schreef:

    Ik gebruik nu een paar weken Chrome 1.0 en die is ontzettend lekker om mee te werken. Nog geen crash gehad, en snel!

  2. Ik zal het in mijn achterhoofd houden Mischa. Thanks!

  3. Henk schreef:

    Vreemd, ik heb totaal geen moeite met het bekijken van filmpjes in FF.

  4. Astrid schreef:

    Ik switch vaak tussen chrome en IE. Chrome is mooi en handig, maar laat het bij sommige dingen wel eens afweten. Waarbij ik dan ook nog vaak denk dat het aan vista ligt. Hopelijk ontwikkelt hij zich snel verder, dan blijf ik wel hangen. Maar ik ken ook iemand die zweert bij Flock. Heb je daar wat aan? 😉

  5. @ Henk: soms heb ik wel eens het gevoel dat bepaalde extensies gevolgen hebben voor andere functionaliteiten. Dat weet je echter alleen zeker als je het per extensie uitprobeert, langere tijd. Dat is me teveel werk. Maar het verklaart misschien het verschil?

    @ Astrid: jazeker, al gebruikt ieder zijn software weer op eigen wijze he.. Thxs anyway!

  6. @ Astrid : Ik switch tussen Chrome en FX, maar is Flock dan zoveel anders of sneller dan FX?

    @ Edwin : Opera is ook niet slecht en Chrome is sinds zijn lancering erg verbeterd. Het surft inderdaad erg lekker. Al mis ik er nog vaak die handige FX extensies bij.

    Vermoedelijk heeft Google gebruik gemaakt van het bericht rond het grote gat in IE dat onlangs werd wereldkundig gemaakt. Maar ook de verhoudingen na de Yahoo affaire zullen wel wat gepolariseerd zijn geraakt.

    2 maanden geleden had ik het nog over Lunarscape die veronderstelt sneller te zijn dan alle anderen, misschien kan je die ook is uitproberen en Wikipedia kent er ook nog enkele 😉

  7. essen2punt0 schreef:

    Ik ben erg gecharmeerd van Chrome. Het werkt lekker snel alleen mis ik inderdaad een aantal extenties.

    Vooral de snelle buttons voor Delicous en het snel schrijven van een bericht en uploaden naar mijn weblog.

    Ik wacht met spanning en plezier op de extenties. Dat zou wel bijzonder mooi zijn. 🙂

  8. Ook ik gebruik steeds meer Chrome. Ook heel prettig op de EeePC omdat ie zo lekker minimalistisch is…

  9. Chrome is aan de winnende hand. Interessante ontwikkeling…

  10. Astrid schreef:

    @Benoît: Ik heb geen idee. Flock ken ik alleen van horen zeggen. De winst zit hem volgens mij niet in snelheid, maar in handigheid. Alles wat je nodig hebt vanuit één punt te bereiken en te importeren. Zoiets. Wil je meer weten, dan geef ik je de email van deze Flockadapt.

  11. Jan Klerk werkt ook met Flock, onder meer vanwege die handige features inderdaad.

  12. biebblogger schreef:

    Gebruik zelf al jaren Firefox tot volle tevredenheid. Thuis wel te vertstaan. Op werk krijgen we automatisch “jeweetwel” voorgeschoteld. Werk weinig met add-ons, ook geen problemen. Moet toch eens naar Chrome gaan kijken, want ik lees hier zoveel goede reacties over. Edwin, ga ervan uit dat probleempjes in Firefox wel verholpen zullen worden, maar ‘t blijft lastig.

  13. Uiteindelijk komt het ook wel goed inderdaad. We zijn gewoon een beetje te verwend geraakt misschien…

  14. Remco schreef:

    Beetje late reactie misschien, je vele extensies zouden wel eens de oorzaak van je flashprobleem kunnen zijn. Misschien eens herinstalleren? Hiero geen problemen met FF 3 en flash 10, terwijl dat vroeger onder linux een wel eens anders was. Groet vanEs

  15. Misschien wel een goed plan idd. Thxs

  16. Daan schreef:

    Er zit een nieuwe computer aan te komen in huize Blogparty (eindelijk!) maar ik denk dat ik het gewoon weer met Safari en Firefox ga proberen (IE wordt al jaren niet meer aangeboden voor de Mac, makkelijke keuze dus). Flock was me te ontstabiel twee jaar geleden maar ach, ik wil het best wel weer een kansje geven. Hou je ons op de hoogte van je bevindingen?

  17. Komt helemaal goed Daan!

    Ik heb FF in ieder geval weer even helemaal opnieuw geïnstalleerd op de laptop. Zelfs al mijn favorieten, bookmarklets en extensies. Wel even slikken, maar alles loopt weer wel een stuk soepeler, merk ik….

  18. Remco schreef:

    Maar is je flash probleem daar ook mee opgelost?

  19. Daar lijkt het wel op, van Es. Zal toch een extensie zijn geweest vermoedelijk.

Reageer