clear

zoeken

search

Grote Lan Party in DOK Delft

14 januari 2009


Over het onderwerp ‘gaming in bibliotheken’ heb ik in de loop van de tijd al veel geschreven. Over DOK Delft ook. Daarom houd ik het nu even zakelijk:

 • Van Jaap kreeg ik het boek ShanachieTour. Gisteravond bekeek ik de bijbehorende DVD en las ik het boek voor een groot deel uit. Hoewel ik een groot deel van de teksten en beelden al kende van de website genoot ik er deze keer extra van. Een film kijkt lekkerder op een groot scherm en teksten beklijven beter als je ze leest van papier. Zo zal het altijd zijn.
  ShanachieTour
  is hartverwarmend, inspireert en doet je lachen. Dat DOK het goed deed op hun trips wist ik natuurlijk al, maar het is pas nu dat de impact van hun werk echt goed tot me doordringt. Misschien is het voorspelbaar uit mijn mond, maar ik meen het oprecht als ik zeg dat het boekje een aanrader is voor iedereen die bibliotheekwerk een warm hart toedraagt. Bestellen, inderdaad.
 • De belangstelling voor gaming in bibliotheken in het algemeen, en Lan Party’s in het bijzonder, neemt toe. Wellicht is het voor geïnteresseerden goed om te weten dat DOK Gaming op 24 en 25 januari de grootste Lan Party in een bibliotheek ooit organiseert. Je leest er meer over op de site of in de fruitige nieuwsbrief van DOK (PDF)

Als ik me niet vergis heeft DOK dat weekend plaats voor zo’n 200 gamers. Dat is het dubbele van het aantal spelers dat de Zeeuwse Bieb een paar jaar geleden kon huisvesten. Prachtig toch?

Voor Middelburg zie ik overigens ook weer mogelijkheden, zij het voorlopig niet op het gebied van de Lan Party’s. Dit jaar gaan we in ieder geval gewoon door met de gamemiddagen. Toen ik gisteren terloops bij de baas informeerde of ik een Wii mocht aanschaffen kreeg ik meteen toestemming. Het spreekt voor zich dat ik daar blij van word. De aanloop naar een ‘officiële gamezone’ wordt daarmee alleen maar prettiger.

@

2 Reacties

 1. Ruben Been schreef:

  Wederom weer erg leuk geschreven Edwin.

  Kom je ook even een kijkje nemen op 24 of 25 januari?

  Groetjes,
  Ruben Been

 2. Hoi Ruben,

  Dank je!

  Ik heb het wel in de agenda gezet maar kan niets beloven. Komend weekend ben ik ook al op pad naar Utrecht. Maar je weet nooit. Ik wil het graag aanschouwen in ieder geval. Hebben jullie ook nog streaming beelden op de site of iets in die geest?

Reageer