clear

zoeken

search

Google verhuist Feedburner naar…Google

20 januari 2009


In 2007 kocht Google Feedburner voor de lieve som van 100 miljoen dollar. Nu, bijna twee jaar later, wordt deze dienst volledig geïntegreerd in het dienstenaanbod van Google. De bijbehorende adressen veranderen daardoor ook. Feedburner.com verandert in feedburner.google.com en de bestaande URL’s van RSS-feeds worden ook gewijzigd. De nieuwe van ZB Digitaal: //feeds2.feedburner.com/blogspot/kkJF.

Abonnees hoeven niets te doen; Google verwijst automatisch door naar het nieuwe adres. Eigenaars van feedburneraccounts moeten wel actie ondernemen. Zij moeten op Feedburner.com zelf de verhuizing in gang zetten, en op de eigen website het adres in de rss-button aanpassen.

Eventuele dalingen in het aantal weergegeven abonnees worden mogenlijk veroorzaakt door deze verhuizing.

@

Attendering: Navin Poeran
Foto: LIFE in Google

5 Reacties

 1. Pierre schreef:

  Jemig, voor een van mijn feeds ben ik 800 subscribers kwijt sinds de move gisteren. Tis maar te hopen dat dat heel tijdelijk is.

 2. @ Edwin : Bedankt voor de heads 🙂

  @ Pierre : Wellicht is dat maar tijdelijk, want je krijgt pas de resultaten na 24 uur te zien. Ik vermoed dat ze het wel eerst zelf zullen uitgetest alvorens het te lanceren. Laat iets weten als het niet zo zou zijn.

 3. Will I lose all my subscribers in this process?

  You should not lose any readers of your feed during this transition process. All feeds.feedburner.com URLs will redirect your readers to feeds hosted by Google. Your readers will continue to receive your feeds. However, the reporting and analytics may take up to a week to adjust to internet traffic changes, so the number of subscribers you see in analytics reports may be lower for a short period of time. (Bron : Google)

 4. Dat zijn er wel heel veel Pierre, maar ik denk dat het inderdaad wel weer rechtgetrokken zal worden…

 5. Daan schreef:

  Nu heb ik me al maanden niet meer verdiept in Feedburner omdat ik ook al maanden (of is het al jaren) problemen met deze dienst heb. Ik sta er met mijn blog 2x in, inlogproblemen etc. etc. Maar pfeh, moet ik me er toch weer in verdiepen blêh.

  Als ik nu niets zou doen, zouden mijn oude accounts dan op een gegeven moment verdwijnen vraag ik me nu af? Als dat zo is, wacht ik nog wel even met die actie, begin ik over een paar maanden met een nieuwe lei.

Reageer