clear

zoeken

search

Gelezen: Nintendo Wii, tips en trucs

31 januari 2009


Van de computerboeken van Easy Computing moet je niet al te veel verwachten. Het zijn vaak dunne boekjes die bepaalde soft-of hardware globaal behandelen. Voor onuitputtelijke naslagwerken moet je bij andere uitgevers zijn. De boekjes zijn echter wel goedkoop en erg handig voor mensen die zelf niet de tijd hebben de mogelijkheden van een apparaat of softwarepakket te verkennen. Met dat idee in het achterhoofd besloot ik het 138 pagina’s tellende boekje Nintendo Wii tips en trucs, van Ronald Meeus, uit de aanwinstenkast van de bibliotheek te plukken.

Ik had het boekje snel uit maar werd verrast door het informatieve karakter ervan. Er stonden meer tips en trucs in dan ik had durven hopen.

De eerste vijf hoofdstukken boden mij weinig nieuws: die behandelen de console en de bediening ervan. Vanaf hoofdstuk zes werd het interessanter. Eerst worden websites besproken die speciaal voor de Wii zijn ontworpen. Interessante voorbeelden:

Vervolgens komt het optimaliseren van multimedia (video’s, muziek en foto’s) voor de Wii aan bod. Ook streamen via Orb wordt niet vergeten. Gerard Bierens schreef daar een jaar geleden ook over.

Next: communicatie via de Wii, zoals chatten via MiiWiiChat, of IM via Iloveim.com.

De laatste vijf hoofdstukken boeiden me weer iets minder. De Wii als PC en de Wiimote als computermuis: dat geloof ik wel. Wel vermeldenswaardig: het programma Miitransfer, waarmee je Mii’s ook kunt overhevelen naar je pc. Meeus vertelt je ook hoe je Mii’s kunt bewerken op je pc. Ik snap nu meteen hoe het komt dat sommige spelers zulke fantasierijke Mii’s hebben.

Met het hoofdstuk dat het gameaanbod bespreekt kon ik niet goed uit de voeten: dat was me net iets te selectief en oppervlakkig.

De appendix, tenslotte, vond ik weer wél interessant, daarin komt de zogenaamde modchip voor de Wii aan bod. Nu weet ik eindelijk iets meer over de werking daarvan. Een vriend vertelde me onlangs al dat hij games, na het ombouwen met zo’n chip, probleemloos kan downloaden en branden op speciale dvd’s. Ik heb me daar nooit aan willen wagen omdat het problemen kan opleveren bij het spelen online. Hij wist me echter te melden dat alles normaal werkt. Dat heeft waarschijnlijk te maken met ‘de stealth mode van de Wiikey‘.

Samengevat: het boekje is te wisselvallig om het predikaat ‘aanrader’ te krijgen maar is wel een aardig boekje om je in te lezen in de extra mogelijkheden die de Nintendo Wii heeft. Voor de 11 euro die het boekje kost hoef je het in ieder geval niet te laten. Erg veel alternatieven zijn er ook nog niet, aan het boekenfront.

De geboden informatie kun je natuurlijk ook online lezen. Ik vond het zelf echter wel prettig dat de tips en trucs mij bereikten in bed, juist voor het slapen gaan. M’n dromen werden er alleen maar virtueler door.

@

1 Reactie

  1. Dat is inderdaad wel interessant. Leuk dat er ook meer dan de standaard informatie in staat, zo leren we ook nog is wat bij 🙂

Reageer