clear

zoeken

search

Frost/Nixon

20 januari 2009

Gisteren keek ik de film Frost/Nixon. Ik vond ‘m ijzersterk. Wat de film voor mij bijzonder maakte is dat hij me de volle twee uur wist te boeien, terwijl hij over niets anders gaat dan een interview. Een interview met een controversiële president weliswaar, maar toch: het is een praatfilm pur sang.

Ik weet niet zoveel van het leven van Nixon. Ik leerde wel het een en ander van films als All the President’s Men en Nixon maar dat blijven wel films natuurlijk. Die verdraaien de werkelijkheid net zo goed als Nixon dat zelf wel eens deed. Dat is ook de kritiek van Coen van Zwol op Frost/Nixon.

De film maakte me wel nieuwsgierig naar de originele beelden. Die zijn gelukkig makkelijk te vinden. Vanaf 1:09 wordt het echt interessant.

Gek genoeg krijg je op zeker moment ook nog een soort medelijden met Tricky Dicky. Langella maakt een kwetsbaar mens van hem. Je krijgt het gevoel dat het iedere president kan overkomen, zoveel misstappen. Bush inderdaad, maar ook die nieuwe hoor, echt wel.

@

9 Reacties

  1. festina lente schreef:

    Ach, dat maakt ze alleen maar menselijker, bijvoorbeeld even die hapering tijdens de eedaflegging. Eerst te snel willen gaan en het dan niet meer weten. Of zou dat ook geregisseerd zijn?

  2. Hans schreef:

    Ondanks je loftuiting sla ik deze film over.
    Een praatfilm van twee uur lang lijkt me teveel van het goede.

  3. josé schreef:

    Het lijkt ook wel of we zitten te wachten op die misstappen, en ja dan is het net een mens, zo’n president..

  4. @ festina: dat weet je maar nooit, maar of het echt zo ver gaat durf ik ook wel te betwijfelen..

    @ Hans: fair enough. Er zullen ongetwijfeld meer mensen zijn die voortijdig afhaken maar ik heb er nog weinig slechts over gelezen, in die zin.

    @ José: dat is denk ik ook wel zo. Mensen genieten ervan als beroemdheden hun faalbaarheid tonen.

  5. festina lente schreef:

    Van mij mag-ie minstens 8 jaar lang volmaakt zijn!

  6. festina lente schreef:

    De eedhapering was trouwens de 'schuld' van de voorzitter van het Hooggerechtshof (//www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20012009_129&ref=front). Gelukkig maar.

  7. lol. ik snap nu pas op welke hapering je doelde. Ik heb helemaal niets meegekregen van die happening. Kan wel eens gebeuren he 🙂

  8. festina lente schreef:

    Gebeurt er eens wat, is ZBdigitaal nergens te bekennen. Kan niet hoor! Bloggers behoren overal over mee te kunnen praten!

Reageer