clear

zoeken

search

Flippen en Poken op de Meet.ning 2009

19 januari 2009


2009-01-17 Meet.Ning Utrecht from moqub on Vimeo.

Sommige mensen zagen het misschien al op Twitter of bij Moqub: afgelopen zaterdag kwam een kleine groep leden van Bibliotheek 2.0 in Utrecht bijeen voor een borrel en diner.

Het is leuk om mensen met wie je online veel contact hebt ook eens offline, in de analoge wereld, te ontmoeten. Dat er maar 14 mensen bereid of in staat waren op een vrije dag naar Utrecht af te reizen was eigenlijk alleen maar mooi. De groep bleef daardoor overzichtelijk en je kon, als je dat wilde, met iedereen kletsen. Dat gebeurde dan ook.
Direct na zijn entree voorzag Guus ons van een Poken, de snel in populariteit stijgende sleutelhangergadget uit Zwitserland. Die gadget droeg, al dan niet onbedoeld, ook een steentje bij aan de goede sfeer: nog voordat iedereen zijn eerste drankje had gekregen ontstond er een wrijfsessie van jewelste. Het is waarschijnlijk niet de introductievariant die je moeder voor ogen had toen ze zei dat je je altijd netjes voor moet stellen, als je ergens voor het eerst komt.

Het waren geanimeerde gesprekken. Het was een ongedwongen uitwisseling van kennis en onzin. Het was, wat mij betreft, het type bijeenkomst dat voor herhaling vatbaar is. Gewoon, omdat het leuk is, รจn omdat het online contacten verrijkt.

Ik heb ook voor het eerst in mijn leven geFlipt. De Flip is ook een gadget die al maandenlang door de buzzosphere zoemt, en waar ik al een paar keer verlekkerd naar heb zitten loeren.
Dat de eerste kennismaking met zo’n apparaat niet meteen een spannend regiedebuut oplevert bewijst het bovenstaande filmpje.

Dat geeft allemaal niets. Ik ben weer een paar ervaringen rijker รจn ik heb een lekker weekend gehad. De Poken is inmiddels in mijn laptop geplugd, mijn profielpagina aldaar is gepimpt. En die Flip? Die komt er vast ook nog wel.

Soms heb je heel even de illusie dat je weer helemaal bij bent. Dip trip flip fantasia

@

14 Reacties

 1. Jouke schreef:

  Leuk om eens wat gezichten te zien!
  Ik vind de beeldkwaliteit van de Flip (heb het niet over de cameraman, maar puur over het apparaatje!) behoorlijk goed.
  Maar zelf ga ik niet voor de Flip maar voor de Vado van Creative (kan hetzelfde, maar kost de helft!).

 2. Natalie schreef:

  Vind het Flip-filmpje een mooie indruk geven van de avond; het was vast gezellig! ๐Ÿ™‚

  Maar wat was dat nou met die kerkklokken midden in de nacht?

 3. Jouke schreef:

  PS. Zojuist de Vado besteld bij Dynabyte. Gratis thuisbezorging en nog geen 78 euri (Flip is volgens mij 159).

 4. @ Jouke. Bedankt voor de tip. Ga ik nog eens over denken. Op //fredscapes.nl/index.php/2008/08/04/creative-vado-1/ een interessante video over beide camera’s. De camera van de Keizer is echter inferieur, dus ik zwicht alsnog, denk ik.

  @ Natalie: het was inderdaad gezellig! Die klokken luidden op zondagochtend. Zat in een hotel in Utrecht centrum, inderdaad omgeven door een kudde kerken ๐Ÿ™‚

  Oud trauma van me ^^

 5. Jouke schreef:

  @Edwin: ja lekker dat je me dat filmpje even laat zien :-).
  Ik heb ergens een test gezien van Vincent de internetgoeroe en daar kwam ie wel goed uit.
  Reden aanschaf is dat ik (nog) geen superdeluxie mobile heb die het ook zou kunnen.
  Gewoon een beetje pielen en voor internet, ach daar moetr ie goed genoeg voor zijn denk ik (en hoop ik inmiddels dan).
  We zullen zien morgen.

 6. Ik ben benieuwd naar je bevindingen Jouke. Mijn telefoon zou het in potentie wel moeten kunnen maar ik vond het bedieningsgemak van die Flip er interessant. En dat plug en play-gebeuren op je pc natuurlijk ook.

  Laat het maar gauw weten!

 7. Jouke schreef:

  Doe ik.
  En als het geluid echt tegen valt heb ik nog wel een driedubbel verzamel cd van kerkklokken uit Utrecht om eronder te plakken.
  (En valt ie echt heel errug tegen maak ik mijn nichtje echt heel errug blij, tenzij ze inmiddels ook alweer een telefoon heeft die heel errug veel meer kan).

 8. boesje schreef:

  Heb net een berichtje gelezen dat mijn pokn onderweg is. Ben je me net weer voor rakker.

 9. Astrid schreef:

  Strak filmpje!
  Heb ik die Flip toevallig ook op m’n HTC? Ik kan wel filmpjes maken, zoveel weet ik.
  Oh ja, de NS had voor de terugreis wรฉl op tijd een machinist gevonden ๐Ÿ˜‰

 10. Jouke schreef:

  @Astrid: als je filmpjes kan maken met het bedrijfsgeschenk: waar blijven ze dan? Op je blog of bieblog Hengelo?? Doe iets nuttigs met het ding!

 11. @ Boesje: wat grappig dat jij ook een poken hebt besteld. Dan ben je de eerste met wie ik profielen kan uitwisselen buiten de bibliosfeer!

  @ Astrid: die flip heb je niet, maar filmen kun je wel. Op zich is de camera van HTC Kaiser ook niet zo verkeerd, maar hij werkt niet makkelijk en een flitser ontbreekt. Ik vond de camera van mijn vorige telefoon een stuk beter. Hoe dat voor jouwe is durf ik zo niet te zeggen.

  Wel fijn, van die machinist ๐Ÿ™‚

 12. Astrid schreef:

  @Jouke: Sorry hoor, ik worstel nog altijd met gewoon bellen of een snelle sms. Filmpjes komen op ons bieblog, geduld ๐Ÿ˜‰ Mijn eigen kunsten… daar moet het misschien eerst weer vakantie voor worden.

  @Edwin: Blondie moet eerst de linkjes aanklikken om te ontdekken dat zo’n Flip een ‘ding’ is. Maar ik ben bang dat mijn foto en film kwaliteit niet tegen de scherpheid van die Flip aankan. En inderdaad, die flits mis ik soms best wel!

  Geen kwaad woord over de NS…

 13. Jouke schreef:

  @Edwin: Vado is binnen. Nog niet uitgebreid mee geoefend ivm griep.
  Eerste indruk: supersimpel, maar standaard inderdaad vaak (je moet heel erg opletten hoe je hem houdt)overbelichting (zit denk ik per ongeluk een beamer-lamp in :-).
  Flip dan toch beter waarschijnlijk.
  (Kijken of we op de bieb niet een Flip kunnen kopen :-)).

 14. Dank je Jouke. Beterschap!

Reageer