clear

zoeken

search

Website Top 10 2008

28 december 2008


Op de website van het Centre for Learning & Performance Technologies zijn nog steeds mijn favoriete tools van 2007 en 2008 terug te vinden. Bijna een jaar later kan ik constateren dat er nog niet zo gek veel is veranderd aan mijn online voorkeuren. Of toch wel? Als ik me beperk tot de top 10 van websites die ik het meest gebruik of raadpleeg kom ik tot de volgende lijst:

  1. Netvibes. Het hart van mijn informatiebeleving. Ondanks het feit dat de performance af en toe de hik heeft. Ondanks het feit dat ik meer feeds probeer te volgen dan goed voor me is. Ik ben dol op Netvibes. Netvibes bevat bovendien bijna alles wat deze top tien niet heeft gehaald. Wees dus gerust: eigenlijk sta je op 1, als je niet in de top 10 staat.
  2. Ning. Als Netvibes het hart is, is Ning de hoofdslagader. Ning is zeker geen vlekkeloos produkt maar biedt de gebruiker veel. Ik ben aangesloten bij meer dan 25 netwerken die draaien op Ning. Ik onderhoud er zelf een intern kennisplatform voor de Zeeuwse Bibliotheek mee, Bibliotheek 2.0 (1756 leden inmiddels!) en natuurlijk Betafactor. Je zou me kunnen omschrijven als een zeer tevreden gebruiker.
  3. Blogger. Ook al geen perfect produkt. Google besteedt er veel te weinig aandacht aan en dat is mijns inziens niet terecht. Ik wil dolgraag iets doen aan de lay-out maar heb geen trek in alle poespas die daar bij hoort. Desondanks gebruik ik Blogger veel. Daar hoef ik verder niet veel aan toe te voegen.
  4. Google. Ik zoek me een breuk. In websites, blogs en boeken. Ik analyseer met Analytics. Ben geabonneerd op Google Nieuws. Ik heb 3 gmail-accounts. Ik krijg maar geen genoeg van Google Maps en Google Earth. Ik blog met Blogger, kijk dagelijks op YouTube. Ik gebruik Google Agenda en Docs regelmatig. De webmasterhulpprogramma’s. Picasa. De Google Reader af en toe. Allemachtig. Eigenlijk.
  5. Ekudos. Vele malen kleiner dan sociale nieuwssites als Nujij en MSN Reporter maar ook: sympathieker, interessanter, grappiger. Ekudos is niet alleen een hulpmiddel om de achtertuin van de bibliotheekwereld te ontstijgen, het is ook een filter voor blogs en sites die ik onmogelijk allemaal kan volgen in Netvibes.
  6. Popurls. Dagelijkse kost. Voor de buzz, baby! Quick and dirty.
  7. Hyves. Om allerlei voor de hand liggende redenen verguisd door velen. Mij heeft Hyves al veel gebracht. Het is mijn online lijntje met de privé-sfeer bovendien. Gewoon fijn dat het er is.
  8. The Pirate Bay. *kuch*
  9. Wikipedia. Wat een bom, wat een bom.
  10. The Deoxyribonucleic Hyperdimension. Geen dagelijkse kost, bij lange na niet zelfs, maar symbool voor al die sites die ik stiekem altijd het meest interessant ben blijven vinden. Van Cryptome tot Threat Level.

Haec hactenus.

@

2 Reacties

  1. Erwin Sigterman schreef:

    Er zijn genoeg gratis sjabloons voor Blogger te vinden (zoek op “Blogspot templates”). Je hebt gelijk dat het anders lastig wordt om aanpassingen in de HTML te doen in Blogger.

    Mooie top 10! Ik herken een heleboel websites die ik ook gebruik.

    Siggy

  2. Hoi Erwin: ik heb een hele lijst van zulke sites in de favorieten staan, maar moet dan toch nog de widgets back-uppen etc. Waarschijnlijk valt het mee als ik er eenmaal aan begin, maar ik stel het toch steeds uit. Zou het liever doen via een enkele muisklik. Gemak dient de mens tenslotte 🙂

    Heb je blog aan Netvibes toegevoegd. Ziet er goed uit!

Reageer