clear

zoeken

search

Vaarwel VHS, hallo Wii Video

26 december 2008


Waarschijnlijk was ik wat voorbarig, toen ik twee jaar geleden zei te verwachten dat de Wii met z’n kanalen veel mensen weg zou trekken van ‘het traditionele web’. Ik juichte toen ik hoorde dat de Wii ook Netvibes ondersteunt maar ik heb de console zelf welgeteld een keer gebruikt om mijn feeds op die manier te checken. Ik mag graag lui op de bank liggen en relaxed navigeren met een afstandsbediening of Wiimote, maar internetten op de Wii vind ik weinig praktisch. Dan ga ik toch liever achter de pc zitten, aan tafel.

Omdat ik de kanalen zelf nauwelijks gebruik dacht ik dat anderen dat ook niet zouden doen. Dat blijkt een misvatting. Nintendo heeft weliswaar nauwelijks cijfers gepubliceerd over het gebruik van de kanalen maar Edge combineerde afgelopen zomer de gegevens die wèl beschikbaar zijn en kwam in een zes pagina’s tellend artikel tot interessante inzichten. De kanalen worden in ieder geval vaker gebruikt dan ik vermoedde.

Daardoor wordt de bekendmaking van Nintendo, dat er volgend jaar een videoservice voor de Wii gelanceerd wordt, ook meteen interessanter. Heeft zo’n videokanaal kans van slagen? Krijgt de consoleconvergentie dan toch eindelijk gestalte? Ik durf me niet te wagen aan voorspellingen. Ik ben vooral benieuwd hoe lang het duurt voordat een systeem als dit volwassen is. Dat gaat toch iets langzamer dan ik verwachtte.

Dat neemt niet weg dat je al veel interessante dingen kunt doen met dit relatief eenvoudige en goedkope apparaat. Ook in bibliotheken.

De VHS is nu echt dood. Computerchips kun je inmiddels eten. De spelcomputer wordt een videomasjien.

Het zijn fascinerende tijden toch?

@

9 Reacties

 1. Inderdaad boeiende tijden, maar waarbij bijblijven wel een full-time job wordt … binnen de bib?

 2. Astrid schreef:

  Zeker, en wat er allemaal nog gaat komen volgend jaar…

 3. Mooie job lijkt me dat wel Benoit 🙂

  @ Astrid: allemaal kansen! Dat is een wat vrolijkere kerstgedacht weer he 🙂

 4. boesje schreef:

  Zo luiwammes, lekker de kanalen vanaf de bank aan het checken? Heb gisteren 6 uur ge-JFt

 5. Astrid schreef:

  @Edwin: Ja, ik zag al dat je aan zelfcensuur had gedaan 😉 Op die mooie kansen dan maar!

 6. Ik mag graag mopperen maar wil niemand met donkere gevoelens opzadelen-en ook de schijn vermijden dat ik doel op zekere personen- Dat bewaar ik weer wel voor een andere x 🙂

 7. Erwin Sigterman schreef:

  Er zijn nog andere leuke kanalen beschikbaar, zoals de Homebrew channel, waarmee je ‘backups’ kunt spelen.

  ‘Siggy’

 8. Die kende ik nog helemaal niet Erwin. Bedankt voor de tip!

Reageer