clear

zoeken

search

Uitgelachen

03 december 2008

Olaf Molenaar vertelt over een presentatie die hij gaf, waarin de aanwezigen lacherig doen over Twitter, totdat hij laat zien dat Verhagen en Obama ook Twitteren. De zaal werd er stil van.

Ik vind het zo typerend: veel mensen doen lacherig over van alles en nog wat en zijn geneigd om op microniveau naar allerlei nieuwe ontwikkelingen te kijken. Er is dat eeuwige gezeik over Hyves en Blogs, het gekeuvel over YouTube en Flickr en het verzet tegen Wikipedia en Google Books.

Het is allemaal prima hoor. Je kunt alles relativeren, je kunt altijd vraagtekens zetten bij de impact van wat dan ook. Als iets ‘jouw ding’ niet is, en blijkbaar wel ‘het ding’ van de massa of een digitale voorhoede, is dat gewoon prima. Maar zoals je je af kunt vragen of er nu altijd van die lui moeten zijn die de voordelen van allerlei nieuwe handigheidjes propageren kun je je ook afvragen of er nu altijd lui moeten zijn die zich tegen verandering verzetten of ergens lacherig over doen.

Het zal wel horen bij het verhaal van de early adopters en de late majorities, maar soms moet ik er al van zuchten als ik er alleen nog maar over lees.

Je zou wensen dat sommige mensen op vakantie mochten om van het uitzicht te kunnen genieten. Wat zou hen dat een energie opleveren…

@

En omdat ik Lohbeck zo fantastisch vind kopieer ik Jan zonder enige gêne.

18 Reacties

  1. ik vind het ook ernstig dat “status” zo’n grote rol speelt in wat mensen van waarde vinden. Dan hebben mensen namelijk op zijn minst de schijn tegen zich dat ze niet voor zichzelf na kunnen denken. Dat vind ik persoonlijk eng.

    Verder denk ik maar zo: zonder lacherige mensen viel er niemand te bekeren en had niemand meer werk 🙂

    Wat zou ‘gelovigen’ nog betekenen als er geen ‘ongelovigen’ waren

    “Ik erger me aan mensen die zich ergeren” zei zij geërgerd

    “Wat jammer dat iedereen altijd zo negatief doet”, zei zij negatief

    Face it: we hebben elkaar hard nodig ^^

  2. Helemaal waar. Geen Yin zonder Yang. Alleen dan krijg je balans.

    Dat zagen die Chineesjes nog helemaal niet zo verkeerd, in een tijd dat er geen helikopters bestonden 🙂

  3. Kritische noten vind ik prima. Het dwingt je om op een andere manier na te denken over de nieuwe toepassingen. Maar sommigen willen gewoon niet en dan kun je maar het beste de woorden van Tim Spalding opvolgen: GET OUT.

  4. Astrid schreef:

    Pluim voor het filmpje!

  5. schrijverdezes schreef:

    Wedden dat Rita Verdonk ook twittert, dacht ik net. En jawel hoor.
    Waarmee ik maar wil zeggen: wat een onzin om iets aan te prijzen m.b.v. de ‘grote namen’ die er gebruik van maken.

  6. Maar wat handig, als je een zaal stil wilt krijgen 🙂

  7. kjmollema schreef:

    ehm… helemaal eens. Man wat een ge-emmer altijd over hyvesgebruik enzo… ben zelf echt zeer blij met hyves. het doorbreekt lagen die er anders waren gebleven… Bijvoorbeeld die van student docent. Zie ook //www.zijlmo.nl/mo/wordpress/?p=148

  8. Daan schreef:

    Blêh, waarom kunnen sommige mensen nooit eens iets positief benaderen vraag ik me dan af. Jij ook?

    En so what als Twitteren of bloggen over 2 jaar niet meer leuk is? Dan stoppen we gewoon, gaan we wat anders leuks doen of we gaan ons vervelen. Ook weleens lekker.

  9. Zolang je objectief bent en kan analyseren in welke situaties het voor jou een voordelig kan zijn ben je goed bezig. Maar blijkbaar heeft men nog niet de gewoonte om dat als standaard instelling aan te nemen. (daar had ik het vandaag ook over naar aanleiding van iets dat de paus gezegd had)

    En ik deel de mening van Astrid, knap filmpje 🙂

  10. @ Allen: er zijn inderdaad goede voorbeelden genoeg en als de meerwaarde is wordt die vanzelf duidelijk vroeg of laat.

    Maar Daan: we gaan ons vervelen? Zelfs als ik me verveel, verveel ik me nog niet echt, dan noem ik het zoemen 🙂

  11. Astrid schreef:

    Zoemen? Dat moet ik zien 😉

  12. Een vrij roerloos gebeuren is het. Een beetje als Willy van Maja 🙂

    //www.spunk.nl/article/article.php?id=1081862290328

  13. Astrid schreef:

    “Willy – een niet al te snuggere bij –”
    Die blik in z’n niet al te snuggere bijenoogjes is anders wel vertederend 😉 Ik ben meer een Maja, maar volgens mij ga ik morgen – als half Nederland weer gek doet – maar eens een avondje ‘zoemen’! Thanx

  14. Dat is altijd beter dan in een surprise vol appelstroop roeren!

    Er is een land, ik weet niet waaaaaaar…:-)

  15. boesje schreef:

    Zo malle Piet, mijn op de deurmat gevonden chocoladeletter met gedicht is inmiddels geheel verorberd. Blijf jij nog even roeren in je suprise ?

  16. Jan Klerk schreef:

    breek me de bek niet open dus! enne beter goed gejat toch?

Reageer