clear

zoeken

search

Panem et circenses

02 december 2008


Die goede ouwe gamezone is nog steeds niet uit beeld. Multimediale toepassingen doemen ook op aan de horizon. Mede daarom blijf ik goed volgen welke ontwikkelingen er zoal zijn op dat gebied.

Over de gamebioscoop in Rotterdam heb ik al lang niets meer vernomen, maar als ik het concept van WZZRD in Enschede zie (via Computer Idee) begint het weer lekker te borrelen in de zaagselbak. WZZRD doet meer dan alleen LAN-parties en game-events organiseren. Zij gaan ook op pad met spelen als The Target, een door het Belgische La Mosca ontwikkelde citygame. In Zeeland is FH Events gastheer van zulke games.

De combinatie van een ‘klassieke gamezone‘, met een café, een loungeroom, een instructieruimte, en mobiele games is een mooie, vind ik. We kunnen leren van dit soort voorbeelden.

Ondertussen groeit het aantal zoekresultaten op zoektermcombinaties als ‘gaming’ +’bibliotheek’ gestaag. Van Almere (PDF) tot Vlaanderen: het concept krijgt steeds meer aandacht.

Dat zal tijd worden ook. De cijfers liegen er steeds harder niet om.

Game on!

@

Foto: Shanachies

3 Reacties

 1. Anoniem schreef:

  je hebt toch wel toestemming gevraagd en gekregen om de foto te gebruiken 😉

  Moqub

 2. De Wii is inderdaad de meest bibliotheek vriendelijke game console en het is positief om de andere kant van de medaille ook is in beeld te zien komen. Want er wordt nogal vlot veel onzin rond verteld.

 3. Haha Moqub,

  Die grappenmakers zetten de foto’s op copyright en ik heb de gok maar weer genomen. Als ze gaan mekken ga ik op karate, lol.

  @ Benoit: gaming is laagdrempeliger en populairder dan ooit tevoren. Rondrennen als een voetbalspits met zijn wijsvinger voor zijn lippen, dat is het credo 🙂

Reageer