clear

zoeken

search

Leestip: Blown to Bits

20 december 2008


Ik ben al geruime tijd aan het lezen in het boek Blown to Bits, van Abelson, Ledeen en Lewis. Het boek heeft als ondertitel Your Life, Liberty and Happiness after the Digital Explosion.

Nu is het niet mijn gewoonte om al naar een boek te verwijzen dat ik nog niet eens voor de helft uit heb maar het boek schetst een dusdanig helder beeld van complexe internetvraagstukken dat ik niet kan wachten om deze aanwinst met anderen te delen, te meer omdat het boek in zijn geheel -en gratis- kan worden gedownload, ook per afzonderlijk hoofdstuk.

De hoofdstukken 2 en 3 heb ik al gelezen: ze beïnvloedden mijn opvattingen over online privacy en de beveilingsaspecten van documenten behoorlijk. Daar houd ik wel van. Blown to Bits wijst niet alleen op de gevaren van het digitale tijdperk, het boek leert je ook veel over de kansen en mogelijkheden ervan. Het is een boek dat de geest scherpt.

Op Geen Commentaar is een bespreking in het Nederlands te vinden, op Slashdot vind je er een in het Engels. Bij het boek hoort vanzelfsprekend ook een blog.

En mocht je van plan zijn het boek onmiddellijk te kopen of te lenen: let dan wel even op dat je niet die andere bestelt of aanvraagt…

@

3 Reacties

  1. Frank schreef:

    Bedankt Edwin,

    Ik ga het ook eens lezen.

  2. Jacco schreef:

    Thanks Edwin! Erg nuttige info en erg handig de link naar het PDF bestand!

  3. you’re welcome guys!

Reageer