clear

zoeken

search

Hoe een koe geen haas vangt

17 december 2008

Niet alles wat Nintendo op de markt brengt verandert meteen in goud, maar dat ze het goed doen bij het grote publiek zal toch niemand durven te betwijfelen. Het bedrijf verdient niet alleen lekker aan hersengymastiek, ook met lichaamsbeweging scoort ze hoog. Wii Fit is een hit.

Nintendo wil het succes van bewegen volgend jaar ook op de populaire DS introduceren. Het spel Walk with Me wordt geleverd met twee stappentellers die je makkelijk in je broekzak kwijt kunt. Die houden bij hoeveel je loopt op een dag. De statistieken die de tellers genereren vormen de basis voor jouw dagelijkse loopschema. Het moet niet gekker worden.

Die stappentellers hadden me gisteren wel een goede dienst kunnen bewijzen. Het was lang geleden dat ik mijn rokerslongen zo heb doen hijgen.

Na een lunch in De Gouden Bock arriveerden Karolien en ik weer bij ingang van de ZB. Juist voordat we naar binnen wilden gaan riep een vrouw op een scooter, al wijzend naar een ventje van een jaar of 15, “hij is dief”. Ik dacht aanvankelijk dat ze een grap maakte met haar zoon o.i.d. maar ze bleef maar wijzen en roepen. Toen had ik door dat het haar ernst was.

Ik zette de sprint in, rondom de bieb, over de trappen tot aan de Rechtbank. Daar staakte ik mijn achtervolging: die knaap zou ik niet inhalen, besefte ik. Toen ik de politie belde zag ik echter dat het onverlaat aan de overzijde van het kanaal even ging zitten om uit te rusten. Om vervolgens op zijn dooie akkertje richting station te lopen. Ik liep met hem op aan de overzijde van het kanaal en hield de meldkamer op de hoogte van wat ik zag. Binnen een paar minuten was de politie ter plekke met drie auto’s. In de stationstunnel kregen ze de winkelovervaller (want dat blijkt het achteraf te zijn) te pakken.
Ik bevestigde ter plekke dat het om de juiste persoon ging, legde nog een verklaring af in de bieb en ging vervolgens weer in overleg met Karolien. Een uur later. Bezweet. Hijgend. Voldaan.

Daar kan geen virtuele Walk with Me tegenop als je het mij vraagt.

@

25 Reacties

  1. Carola Janssen schreef:

    o, jij stoere boevenvanger! Dat had ik niet achter je gezocht ;-).

  2. Robert schreef:

    Hulde! ^^
    En tevens een stoer verhaal : )

    Greetz

    ZB Digitaal voor een veilig internet Ên een veilige buurt

  3. Christian schreef:

    Koelbloedig hoor! (Of ‘boelkloedig’ natuurlijk…)

  4. Voelde toch meer aan als warmbloedig.

    boekzoekig?

  5. Meeuse schreef:

    Herr Derrick heeft een waardig opvolger…

  6. Meeuse, hol den Wagen! ^^

  7. Jouke schreef:

    Een bibliothecaris als held! Verfilming? Wanneer wordt je geridderd?

  8. Henk schreef:

    Wow, wat een heldhaftig optreden! Respect!

  9. Remco schreef:

    Haha, Held! Wat had je gedaan als je hem te pakken had gekregen?

  10. Albert schreef:

    Boekzoekig? Nee, al gevonden: //www.worldcat.org/oclc/17885430
    In de volgende druk verdien je vast een plaatsje!

  11. @ Jouke: zouden best leuke sfeerbeelden zijn in een jaaroverzicht van bibliotheekwerk ofzo 🙂

    @ Henk @ Remco: dat in de achtervolging gaan doe je vanzelf, maar of je ook nog stoer blijft als je iemand eenmaal hebt is weer een tweede natuurlijk. In dit geval ging het wel om een gast die half mijn lengte had. Dat scheelt ook wel natuurlijk. Vandaar ook dat ik dacht dat hij 14 of 15 was.

    Ik weet wel dat je er in een geval van een wapen beter aan doet om de confrontatie helemaal niet aan te gaan. Dan kan je beter meteen bellen.

  12. @ Albert: jij hebt trouwens puik werk geleverd rondom A. Den Doolaard zeg!

  13. Albert schreef:

    ik? [bloos]
    Ja, ik ben er zelfs weleens (september 2004) voor in de Zeeuwse Bibliotheek geweest toen daar een tentoonstelling was van zijn foto’s over de inundatie en droogmaking van Walcheren halverwege de jaren veertig van de vorige eeuw. Maar toen wist ik nog niet van jouw bestaan, anders was ik je even gedag komen zeggen!
    groet, Albert

  14. Dat is grappig. Ik weet eigenlijk niets van de man, maar weet nu waar ik het kan vinden, als ik het ooit nog eens nodig heb.

    In 2004 was ik nog niet zo actief op het web. Dat scheelt een heleboel 🙂

  15. Astrid schreef:

    oef, half je lengte… durf je wel! en half je gewicht zeker 😉

    toch wat vaker naar de sportschool misschien, dan had je dat sprintje niet hoeven staken.

    maar zonder gekheid, ik ben trots op zo’n verantwoorde daad. was het slachtoffer ook dankbaar eigenlijk?

  16. Daan schreef:

    Dat bedoel ik, hardlopen rules. Goed gedaan!

    Ik zoek nog iemand die op 5 april 2009 de laatste kilometers van mijn marathondebuut draaglijker wil maken, interesse om een stukkie mee te hollen? 😉

  17. @ As en Daan:

    Haha, waarom denken vrouwen toch altijd in kansen en mogelijkheden?

    Want inderdaad: 2 x zo klein, zo licht en zo jong. Vandaar ook de titel.

    In de sportschool heb ik wel een drie maanden rondgehangen. De hele dag loeren naar het groeien van je spieren en het slinken van je reserves: not my cup of tea. Ik luister liever naar het groeien van mijn haar ^^

    Het slachtoffer was vast dankbaar. Heb geen idee eigenlijk. Ze heeft haar centjes in ieder geval weer terug, maar de schrik zal er wel goed inzitten. Al zag ze er niet bepaald bang uit trouwens…

    Hihi, meehollen? Kan ik niet beter om een koude versnapering wandelen, achteraf?

  18. Astrid schreef:

    Hoe dan ook, je bent de held van de dag!
    Slaap zacht, beer.

  19. Lebbercherrie schreef:

    Bravo, bravo! Knap gedaan.

  20. Daan schreef:

    @Edwin: Het moet zelfs jou lukken om binnen 3 maanden klaar te zijn voor 5 kilometer hollen, genoeg beginnerschema’s te vinden op het internet…

    Maar je mag me ook aan de finish toejuichen met die koude versnapering (voor mij een cola alsjeblieft) in je hand. Tegen die tijd lijkt het me wel leuk als ik 42 mensen heb gevonden om mij (en mijn Zeeuwse partner in crime Jacqueline) te steunen, elke kilometer een 🙂

  21. Ik voel me heel bevoorrecht als getuige van zo’n heldhaftige daad 🙂

  22. @ Daan: wie weet, je hebt nog zo’n aanmoediging van me tegoed immers!

    @ Karolien: nog bedankt voor je geduld 🙂

Reageer