clear

zoeken

search

Het leukste meisje van de klas

19 december 2008


Woensdag bezocht ik, na er 18 jaar niet geweest te zijn, het gebouw waar vroeger de Stedelijke Scholengemeenschap Middelburg (SSGM, nu Nehalennia) was gevestigd. Op die school bracht ik zeven jaar van mijn leven door. Achteraf beschouwd zijn die jaren best belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling. Ik leerde er mijn talen, kreeg voor het eerst vrienden die niet in dezelfde wijk of stad woonden, dronk er mijn eerste alcoholische drankjes en ik kreeg er voor het eerst serieuze verkering. De puberteit is een levensfase met veel impact.

Ik was in het gebouw voor opnames voor Het mooiste meisje van de klas, van de TROS. Anderhalf uur lang werd ik ondervraagd over de gevoelens die ik toen koesterde voor Maaike, een meisje dat weliswaar niet bij me in de klas zat, maar waar ik nog wel een paar maanden verkering mee had. En verliefd op was. Nou en of.

Het was een bijzondere ervaring om op deze manier in het geheugen te moeten graven. Om weer in die school te zijn. Om te praten over dingen die ik bijna was vergeten of die juist voorgoed in mijn geheugen staan gegrift. Het was ook een leuke ervaring. De crew was relaxed en vriendelijk. Uit alles bleek dat de Tros vooral zoekt naar “feel good impressies”, niet naar sensatie en ellende.

Toch moet je nog maar zien hoe de beelden uiteindelijk gemonteerd zullen worden. Of de context overeind blijft. Dat is best spannend. In maart 2009 zal het duidelijk worden.

Het grappige aan het hele verhaal is dat ik Maaike in de laatste 10 jaar misschien maar 2 of 3 keer zag, maar twee maanden geleden was ze opeens op televisie. Ze woont nu in Spanje. In het Teleacprogramma Op z’n Spaans kon ik zien hoe Maaike en haar man een mooi bestaan hebben opgebouwd in het Zuiden. Toen ik die beelden zag kon ik alleen maar glimlachen.

Ook grappig: via Hyves vertelde Maaike me dat ze ook een kinderboek heeft geschreven: Het Spaanse Gif. Natuurlijk heb ik mijn collega’s daar meteen op geattendeerd. Elders was het uitkomen van het boek een heus feestje waard.

Soms is het leuk om terug te gaan in de tijd, zeker als je een link kunt leggen naar het heden.

Tot maart!

De aflevering terugkijken via Uitzending Gemist: //www.npo.nl/het-mooiste-meisje-van-de-klas/12-03-2009/TROS_1186122

@

6 Reacties

  1. Daan schreef:

    Geinig! Misschien kijk in maart 2009 wel maar dan moet je me er wel op attenderen want het genoemde programma zit niet standaard in mijn geheugen. Edwin op de TROS, het moet niet gekker worden 😉

    Fijn weekend,
    Daan

  2. fietsfreak schreef:

    Eerst te zien op de Zeeuwse Buis en straks bie de Tros!!

    Tmoe nie gekker worden.
    Kzah weh naer je kieken, je eh zo’n mooi tv hoofd! hehe

  3. Henk schreef:

    Ik zal het boek eens gaan lezen.

  4. @ Daan & Freak: tis best apart ja ^^ Ik kom er tzt nog wel op terug vast…en anders is er altijd nog uitzending gemist toch?

    @ Henk: benieuwd naar je bespreking!

  5. Juut schreef:

    Hihihi, het moet idd nie gekker worden, Edje bij “de grootste familie van NL…”
    Leuk hoor (Y)
    Ik ken het programa niet, maar ga zeker kijken!

    Juut XXX

Reageer