clear

zoeken

search

De Wii is een viezerik

12 december 2008


Het milieu is geen onderwerp waar ik met plezier over nadenk. Gedachten over de vervuilende aspecten van de zaken die je consumeert verdring je, moffel je weg in je hoofd.

Neem nu de gameconsoles. Die verkopen als een tierelier maar kwamen vorig jaar negatief in het nieuws omdat ze zoveel giftige stoffen bevatten. Natuurlijk reageerde een bedrijf als Nintendo verrast, maar de cijfers lieten toch weinig te raden over: de door mij zo geliefde Wii is een viezerik, een smeerpijp. Dan kun je wel mooie verhalen vertellen over je groene bedrijfsvoering, in de kern produceer je vervuiling.

En denk je dat je als boekenliefhebber wel met een schoon geweten kunt verder lezen?

En Pierre, wat hebben zij niet gewonnen?

De productie van boeken is alleen in de VS al goed voor 4,4 kilo CO2-uitstoot, per boek, per jaar.
Alstamblaft.

Zo dragen we allemaal een steentje bij…


Discover Beck!

@

12 Reacties

  1. Soms lijkt het wel alsof het erom gedaan wordt om vooral niet groener te produceren. Ik vermoed dat dit één van de vele voorwaarden gaan zijn eer je in de toekomst nog iets op de markt zal mogen brengen. Een nieuwe standaard, die weer heel wat werk en economische groei met zich zal meebrengen, want veel toestellen zijn zoals de Wii. Op het positieve puntje voor het energieverbruik na dan. Al blijft het wel een leuke console.

    Als de digitale middelen voldoende sterk het papieren boek gevoel zullen benaderen en ook zijn vorm gaan overnemen, kunnen we al dat papier ook meteen overboord gooien. Al zou je dan nogal wat extra vrije ruimte gaan krijgen in je bib 😉

  2. Soms betwijfel ik het wel eens, dat zulke standaarden er ooit zullen komen. Er zijn decennia nodig om het te bewerkstelligen, zo lijkt het.

    Maar aan de techniek hoeft het niet te liggen volgens mij. Ik denk dat je gelijk hebt. Ze maken eerst al het vervuilende op dat nog op de planken lag. Of zoiets…

  3. Henk schreef:

    Gamen alla, sinds ik Johnson heb gelezen snap ik beter wat er zo aantrekkelijk is. Maar die wii, die vind ik toch dom.

    Neem nou die reclames voor dat samen muziek maken of de wii fit. Allemaal dingen die volgens mij in het echie veel leuker en veel effectiever zijn. Kortom, aan mij niet besteed.

    Koefnoen heeft wel leuke parodieën gemaakt:deze (of deze).

  4. Die reclames zijn behoorlijk lame inderdaad en over de wii fit kan ik geen oordeel geven omdat ik het nog nooit heb gespeeld maar het plezier dat je beleeft aan karten, mortal kombat of Zelda: dat kun je niet uitleggen.

    Feit is dat je dat in het eggie helemaal niet kunt doen.Dat is nu juist zo mooi.

    En voor sporten zijn we sowieso niet gemaakt 🙂

    //www.midasdekkers.nl/index.php?id=422

  5. Henk schreef:

    Dat laatste zonder meer. Toch moet ik van mezelf morgen weer naar de fitness. Vind ik overigens ook heel dom en niet echt leuk, maar het gevoel daarna is wel prettig en de cappucchino smaakt er goed.

  6. hehe,

    Respect voor de discipline hoor. Ik zou ook eens wat aan die pook moeten gaan doen maar stel lafjes uit tot mijn veertigste ofzo.

    Goed weekend makker!

  7. Daan schreef:

    Hoe is het toch met die fraaie fiets van je? 🙂

  8. Haha, deze? Die staat vooral stof en spinrag te vangen. Ik stuiter nu weer over ‘s Heeren wegen met een opoefiets. De bom 🙂

  9. Hans schreef:

    Niet zo nega Edwin. Papier is niets anders dan vastgelegde CO2.
    Meer boeken in je kast betekent dat je meer CO2 hebt laten vastleggen door bomen.

    En da’s ook een hele mooie reden om tegen boekverbrandingen te zijn.
    😉

  10. Haha Hans, jij geeft er ook weer een schitterende draai aan 🙂

  11. boesje schreef:

    Geloof me Ed, met 40 begin je er ook niet aan.

  12. Ssst Boezerd, het is voor nu toch wel een aardig zoethoudertje voor mezelve en anderen?

Reageer