clear

zoeken

search

De Top 500 van slecht gekozen wachtwoorden

31 december 2008


Je hoeft alleen maar aan je eigen ‘wachtwoordgedrag te denken om je een voorstelling te kunnen maken van de wachtwoorden die anderen kiezen. Combinaties van cijfers, letters en andere karakters zijn een zeldzaamheid. Ik herinner me nog wachtwoorden van anderen (je hoort nog eens wat als contactpersoon automatisering) die het nog steeds doen, jaren na dato. Vier letters. Voor een account met veel rechten.

Laat ik het daar maar bij houden. Op What’s my Pass staat de Top 500 van slecht gekozen wachtwoorden. Als je een gebruikersnaam kent maak je een goede kans in te kunnen loggen met krakers als OU812 (oh, you ate one too).

Dit was ‘m. De laatste van 2008. Post 1068. Ik wilde eigenlijk ook nog iets schrijven over die camera’s. Dat het toch nog anderhalf jaar geduurd heeft. Dat je ook terug kunt filmen.

Laat maar. Het is mooi geweest. Fijne wisseling allemaal!

Skål.

@

5 Reacties

  1. Mirre schreef:

    Het is idd mooi geweest. Goede jaarwisseling en tot in 2009.

  2. Jullie ook een fijne jaarwisseling! Veel plezier vanaaf!!

    groetjes,
    Ali

  3. Gerard Bierens schreef:

    He Ewin, de scherpte is vanaf zo tegen de jaarafsluiting. Mag ook wel, maar toch, dit lijstje komt uit een boek dat in 2005 gepubliceerd werd. Op de grens van 2009 is dat behoorlijk antiek.

    Verder alle goeds, voor straks vast gelukkig nieuwjaar!

  4. boesje schreef:

    Zo vlegel, wat een neplijst. Nummer 358 en 365 zijn hetzelfde.

  5. @ Mirre & Alinda: dank! jullie ook

    @ Gerard: het is inderdaad ouwe sannie, maar aan de andere kant. Die wachtwoorden van 1995 zijn nu dus nog steeds actueel, zo weinig wordt er door velen aan gesleuteld 🙂

    Jij ook een gelukkig nieuwjaar!

    @ Boes: dat bedoel ik maar ^^

Reageer