clear

zoeken

search

Creatievere 404-pagina’s

05 december 2008


Vroeg of laat belandt iedere internetgebruiker een keer op een zogenaamde 404-pagina. Of op een pagina met een andere HTTP-statuscode. Weinig mensen zullen de moeite nemen om op te zoeken wat al die codes precies betekenen. Vaak doet het er immers niet zo veel toe waarom je ergens niet ‘naar binnen’ mag of kunt; het lukt gewoon niet en je gaat op zoek naar een alternatief.

Toch zit er nog een heel verhaal achter die codes. Webmasters kunnen er meer mee doen dan je zou verwachten.

Het zou wat mij betreft al een mooie stap zijn als al die webmasters de meldingen eens wat creatiever zouden presenteren. Doorgaans zijn het namelijk oerlelijke, saaie pagina’s.

Hongkiat geeft een mooie voorzet met 60 inspirerende voorbeelden. Zo kan het dus ook.

@

4 Reacties

  1. Julia schreef:

    Die van Soocial, Hassle-free contacts is goed!

    De ZB is niet zo creatief maar wel handig, je krijgt gelijk een chatvenster erbij (waar je dan wel alleen onder kantooruren terecht kunt)

  2. Ja, knappe he 🙂

    Dat van die chat vind ik ook heel goed inderdaad. Hulp ter plekke!

  3. Roger schreef:

    Van een paar jaar terug kon ik 404 Research Lab nog herinneren, een site waarop ook allerlei 404’s werden verzameld (bijvoorbeeld deze animatie).

    Wel lijkt het er op dat er weinig echt nuttige 404’s zijn, 404’s waar de bezoeker wat aan heeft. Maar bedankt voor de reminder, ik moet mijn eigen 404 ook nog verbeteren. 🙂

  4. Hoi Roger,

    Jij ook bedankt voor de tip. Ik kan me inderdaad niet herinneren dat ik ooit wel eens op een nuttige 404 ben beland 🙂

Reageer