clear

zoeken

search

Uitnodiging: Betafactor.nl

26 november 2008


Een maand geleden kon ik melden dat het domein Betafactor.nl ‘in de startblokken stond’. Die site zal een centrale rol gaan vervullen binnen het project Bètabibliotheek.

De site barst nog niet uit z’n voegen, als het gaat om geschreven bijdragen, multimedia en koppelingen met andere websites, maar daar wordt aan gewerkt. Binnen de bibliotheekbranche heb ik nog niet zoveel gegadigden gevonden, maar daarbuiten hebben enkele mensen al laten weten regelmatig te willen schrijven voor de site. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee.

Afgelopen donderdag vond in Haarlem de intake review door vertegenwoordigers van SURF plaats. Uit de conceptmemo leerde ik dat er een positief advies zal worden gegeven. Dat geeft de burger extra moed.
Het is mede daarom dat ik het nu wel aandurf om alvast een uitnodiging te versturen: neem eens een kijkje op Betafactor en, nog leuker, abonneer je op de feeds of sluit je aan als lid. Dat laatste betekent niet dat er iets van je wordt verwacht: lurkers en lezers zijn ook van harte welkom.

Als je echter wèl iets wilt bijdragen mag dat vanzelfsprekend ook. Leuk nieuws of multimedia uit de hoek van Natuur en Techniek is zeer welkom. Als Alfa kan ik niet wachten om meer te leren van Bèta.

Tot op Bètafactor?

@

6 Reacties

  1. Gerard Bierens schreef:

    Je zou ook eens kunnen kijken of je deze content via RSS wil binnenhalen.

    Ben verder erg nieuwsgierig naar wat je schrijft over SURF, die intake review. Wat betekent dat, wordt het een SURF project, krijg je subsidie?

  2. Hoi Gerard, dat is misschien wel een goed idee, als ik het zo even snel zie. Ik zal er eens wat beter in duiken. Maak graag gebruik van goed werk elders! Thanks.

    SURF is de subsidiërende instelling inderdaad. Ik zal later in de subgroep op Ning een wat uitgebreider verslag schrijven van de eerste maanden en bevindingen…

  3. Daan schreef:

    Bedankt voor de linkjes, ik ga hier nog over bloggen op de mediatheekblog (waar Gerard dus naar verwijst), lijkt me wel interessant voor de collega’s die beta als aandachtspunt hebben.

  4. Daan schreef:

    Heb wel nog een vraag, hou verhoudt zich dit nu tot de Ning die hieronder staat?

    //bibliotheek20.ning.com/group/projectbetabibliotheek/

  5. Hee Daan,

    Dank je wel! Dat is tof!

    De subgroep op bibliotheek 2.0 heeft als enige doel communicatie over het project. Voor info en discussies voor en met geïnteresseerden, was mijn idee.

    Omdat het anders op Betafactor gebeurt en het misschien te onduidelijk wordt allemaal. Maar nu is het toch ook een beetje verwarrend, begrijp ik…

  6. Daan schreef:

    Kan ook aan mij liggen hoor maar ik heb ze nu gewoon beiden in Netvibes gezet, werkt prima.

Reageer