clear

zoeken

search

Te koop

25 november 2008

Blijven ontkennen, dat is het beste!

Met op de drums Henny H. Dat dan weer wel.

@

14 Reacties

  1. Daan schreef:

    En toch blijf ik het vreemd vinden dat het in andere landen wel kan en hier niet.

  2. Henk schreef:

    @Daan: Ik ook, en de eerste vraag die bij mij opkomt is wie blijft er nu ontkennen? De horecaffers/cafébezoekers of de overheid. Volgens mij de eerste categorie.

  3. Grappig, ik denk juist de tweede. Na vier maandjes kun je toch wel voorzichtig gaan constateren welke types veel in de kleinere cafe’s komen…of kwamen. Dat had misschien zelfs wel op voorhand onderzocht kunnen worden.

  4. Henk schreef:

    @Edwin: dat is geen verrassing dat we er verschillend over denken. Jij zal er meer kijk op hebben, ik ga zelden ‘op café’.

  5. Ik loop er nog wel eens binnen inderdaad 🙂

    Maar zonder dollen: op de vrije dagen valt het allemaal nog mee maar het begint nu toch ook wel duidelijk te worden dat het doordeweeks ronduit droef is, zonder de terrassen.
    Andere kant van het verhaal: november is altijd een slechte maand. Dat was al zo toen ik nog achter de bar stond…

    Er schijnt in Middelburg overigens ook best veel te koop te staan. Ben benieuwd hoe het allemaal zal zijn, over een jaar of twee

  6. Daan schreef:

    Over ontkenning gesproken, hebben café’s niet lang genoeg de tijd gehad om voor alternatieven te zorgen? Toen ik een paar jaar geleden in een Londense pub stond waren ze daar al druk aan het timmeren om de boel ook voor rokers interessant te houden. Of heeft men hier gewoon gedacht dat het niet zo ver zou komen.

    Ook grappig, de benadering van sommige dat niet-rokers het schuld zijn want die zouden nu massaal naar de kroeg moeten komen en dat doen ze niet. Hm, deze niet-roker bezoekt net zo vaak (of net zo weinig, het is maar net hoe je het bekijkt) een kroeg ook nu er een niet-roken beleid is maar ja, dat is niet raar, op de meeste plekken waar ik kom wordt ondanks het verbod nog gewoon gerookt en dat houdt tevens dat ik er sowieso niet vaker kom.

  7. Aan de tijd lag het niet zozeer, het is meer dat die kleinere cafe’s niet altijd de ruimte en middelen hebben voor zulke verbouwingen en permanente terrassen met verwarming mag vaak ook niet.

    Het welles- en nietesverhaal is iedereen allang beu. Het is nu vooral enige nuance waar mensen naar verlangen, heb ik de indruk.

  8. Ik kan mij ergens ook niet van de indruk ontdoen dat er vele buitengewoon koppig zijn en er van uit gaan dat er onder de druk zal gezwicht worden. Enkel jammer dat ze daardoor zoveel caféhouders drijgen mee te sleuren.

    Want het is inderdaad toch opmerkelijk welke grote verschillen het de invoering heeft gegeven in vergelijking met de buurlanden.

    Al is het dan ook weer raar dat er niet eerder is gepolst voor het dan wel goedkeuren van bepaalde compensaties, zoals die verwarmingsplekjes bvb.

    Maar goed, de tijd zal het ons vertellen vermoed’k.

  9. Dat denk ik ook. Ik vind het Spaanse model wel aardig trouwens 🙂

  10. Anoniem schreef:

    Mooie soundtrack wel.

    Ik denk niet dat horecaondernemers koppig zijn geweest. Vermoedelijk heeft helemaal niemand verwacht dat er zo’n kaalslag zou plaatsvinden. (naast inderdaad het goede argument dat er heel wat kroegen zijn die geen ruimte en of financiele middelen hebben om zomaar een afzuiginstallatie op maat te laten maken voor een paar ruggen) Ik in ieder geval niet. Het is een stuk beter te merken dan ik aanvankelijk had gedacht.

    Maar nogmaals – Een mooie soundtrack.

    Misschien een ideetje om met z’n allen een tekst te schrijven op de melodie van dit nummer. Een soort protestsong a la BNN met dat ledenwervingslied op de melodie van ‘we are the world’

    Lennert

  11. Anoniem schreef:

    Dat laatste was uiteraard een grapje.

    Len

  12. Hehe Len,

    Ik heb vanmiddag al even in het hok in aanbouw gestaan met Leon en zijn hond. Prima hok hoor. Je kunt er ook prima biertjes uit bestellen 🙂

    Bob is altijd wat minder gecharmeerd van het nummer. We vroegen het aan voor ‘m toen ‘ie net voor gaas ging qua wonen, een paar maanden terug.

    Maar een variatie op dat thema moet wel lukken natuurlijk

    Laat me rooooooken
    zet die asbakken weer terug,
    laat me roooooken,
    het besluit dat kwam te vlug

    vanaf morgen, weer paffen
    de kroeg wordt dan weer leuk
    zonder zorgen, zonder straffen,
    de fik weer in die peueueueuek..

    of zoiets ^^

  13. Anoniem schreef:

    Klassiek moment inderdaad met ons bob.
    Zijn hoofd werd nog net even wat rooier toen er geroepen werd om “I lie and I cheat’ van won ton ton.

    roken is lekker.

  14. Ja lol, en Stef en ik maar meebleren 🙂

    Cheers!

Reageer