clear

zoeken

search

Netvibes in de morgen is een dag zonder zorgen

18 november 2008


Het zijn koppen die het goed doen: “Eerst internet, dan wc en koffie” of “Kwart Nederlanders slaapdronken op internet“. Toen ik zojuist de krant las viel mijn oog er meteen op. DaniΓ«lle herkent zich er wel in. Wel: ik ook, met dat verschil dat ik ook altijd meteen een bakje koffie neem, terwijl de pc opstart.

Ik denk er niet eens meer bij na. Als ik thuiskom is het aanzetten van de pc een van de eerste dingen die ik doe. Netvibes gaat open, ik scan de vier mailaccounts vluchtig en reageer op reacties her en der. Als ik iets interessants zie (en voldoende tijd heb) verander ik de input vaak direct in een posting op ZBD, of ik sla het op als reminder, in Netvibes of Twitter.

Ik eet niet achter mijn pc en soms kies ik ervoor om over te schakelen naar televisie. Dat is vooral op dagen dat ik moe ben en gewoon even lekker op de bank wil liggen. Maar over het algemeen staat de pc gewoon aan en internet open. Mis ik het vreselijk als ik een dagje niet kan internetten? Toch wel een beetje. Maar als ik het eenmaal los heb gelaten en er geen pc’s in de buurt zijn valt het minder zwaar dan ik dacht, leerde ik tijdens mijn verblijf in Costa Rica. Internetten op mijn telefoon doe ik ook minder vaak dan menigeen denkt. Als ik een dagje offline ben check ik de mail wel regelmatig maar veel meer ook niet. Je zoekt wel eens iets op, of je checkt NOS Mobiel even. C’est tout.

Ik merk trouwens ook wel dat steeds minder mensen het gek vinden, als je graag op het web vertoeft. Een paar jaar terug werd je nog als een nerd beschouwt, nu zeggen alleen oude mensen dat nog. Dat zal dan toch de generatiekloof zijn, die in rap tempo verschuift. De nieuwe generaties beginnen de boel over te nemen en dat merk je aan alles. Zie ook een recent onderzoek van Pew/Internet over dit onderwerp. RWW vat dat rapport mooi samen:

Scared Of Technology? You’re Old!

Yer.

@

17 Reacties

  1. veerlet schreef:

    heel herkenbaar πŸ™‚

  2. BirdBlok schreef:

    Zelfs voor mij herkenbaar, inclusief mobiel. Hoezo veranderd πŸ˜‰
    M

  3. Ha, het wordt steeds gekker inderdaad πŸ™‚

    maar wel leuk!

  4. Jouke schreef:

    Netvibes en laptop klopt wel bij mij. Alleen met mobieltje doe ik niks (zelfs niet bellen πŸ™‚ en dat mis ik niet eens.

  5. Dat ga je pas missen als je het hebt gebruikt, vrees ik πŸ™‚

  6. Jouke schreef:

    Heb ‘m ook veel gebruikt, maar toen was de oplader kaduuk en dat is ongeveer 4 maanden geleden, en het bevalt me prima eigenlijk:-)

  7. Channa schreef:

    Grappig hoe dat werkt. Als ik thuis/aan het werk ben vind ik het *heel* irritant als internet niet werkt. Ik heb internet eigenlijk altijd open staan en vooruit, ik geef het toe, als ik alleen thuis ben eet ik meestal ook achter mijn pc (als vriend er is vind ik dat dan weer wat ver gaan ;)). Maar op vakantie valt die behoeft nagenoeg weg. Dan heb ik helemaal geen zin om achter een computer te gaan zitten. Ik lees ook eigenlijk nooit een krant als ik op vakantie ben. Dan krijg ik te veel het idee dat ik gewoon thuis ben. πŸ˜‰

  8. Jouke schreef:

    Moeten alleen de mails van de verschillende accounts ook nog automatisch in Netvibes komen trouwens.
    Kun je daar eens iets aan doen Edwin?

  9. boesje schreef:

    Wie bedoelt u met oude mensen ??? Mag ik u er dan wel aan herinneren, dat ook u onderdeel bent van de “Ouwe Sannie”.

    Zo dat lucht op…….. pffffffff

  10. @ Channa: dat is een prima benadering vind ik, al moet ik toegeven dat het best fijn kan zijn om in zo’n warm land zo een keer per week een Telegraaf aan te treffen in een touristenwinkel. Dan ga ik meestal toch overstag. Het heeft ook altijd wel wat om zorgeloos te lezen over al dat poldergemek dat dan opeens zoooo ver weg lijkt πŸ™‚

    @ Jouke: wat bedoel je nu? Je kunt in Netvibes ook mail-modules toevoegen als je dat wilt. Heb ze zelf ook een tijdje gebruikt maar vond het toch wat minder praktisch omdat ik zo vaak in de inboxen zit te loeren. Maar Netvibes inrichten moet ieder zelf doen he. Of doel je op iets anders?

    @ Boes: in dat team zitten nu eenmaal ook wat jonge beloften. Het maakt die jonge adonissen niet meteen oud ^^

  11. sophieschoice schreef:

    Zullen we leeftijd voortaan buiten beschouwing laten a.u.b.?
    Beperkingen en behoudendheid komen in iedere leeftijdscategorie voor. Ik vind het pijnlijker als dat jonge mensen betreft maar dat zal ook wel een reden hebben. Laten we het houden op diversiteit. OkΓ©?

  12. Daan schreef:

    Dat ik niet eerst koffie neem ligt aan het feit dat mijn stokoude iMacje altijd in de sluimerstand staat, met een druk op de knop is het ding aan. Op het werk daarentegen kan ik drie koppen koffie drinken voordat de HP helemaal aan is en klaar voor gebruik.

  13. @ Cis: je hebt helemaal gelijk, over die onterechte generalisering. Soms is het allemaal net iets te kort door de bocht he?

    Leeftijd speelt lang niet altijd een rol. Er zijn altijd veel positieve uitzonderingen (zoals er ook veel ‘negatieve’ zijn in andere leeftijdsgroepen inderdaad)

    Oke!

    @ Daan: typisch dat je juist op het werk met van die oude spullen moet werken :-/

  14. Daan schreef:

    @Edwin: Voordat ik iemand van ICT op mijn dak krijg πŸ˜‰ de machines worden netjes om de 3 jaar vervangen maar het duurt gewoon altijd even voordat alles opgestart is. Vind ik altijd lang duren bij pc’s hoor, mijn macje is na een herstart binnen een minuutje weer klaar voor gebruik, hier duurt dat gewoon iets langer.

  15. 3 jaar is wel gangbaar inderdaad. Ik denk dat macs in veel dingen iets beter zijn, maar je ziet ze toch niet zo gek veel, op werkvloeren…

  16. Natalie schreef:

    Beetje late reactie, want ik was twee dagen noodgedwongen even offline (niet leuk!), maarre:

    Herkenbaar wat je daar schrijft!

    Al ben ik nog wel de diginerd in mijn vriend(inn)enkring πŸ˜‰

    Uit zelfbescherming doe ik de pc ‘s ochtends trouwens maar niet aan; dan mis ik zeker de trein en ik ga niet nΓ³g eerder opstaan. Binnenkort kan ik gelukkig in diezelfde trein internetten (ik koop een dongel!); kijk ik erg naar uit! πŸ˜‰

  17. Je bent een lief dongeltje Natalie πŸ™‚

Reageer