clear

zoeken

search

MyHeritage en Family Tree DNA werken samen

21 november 2008


Het gebeurt me niet zo vaak maar juist nu ik een langere bijdrage aan het schrijven was herstartte mijn pc omdat ik tussendoor software aan het deinstalleren was. Koppig als ik ben sla ik postings nooit tussentijds op, met als gevolg dat de post nu is verdwenen. Ik heb meteen geen zin meer om het hele verhaal nog eens te vertellen.

De posting had betrekking op een stamboomverhaal van een Mijnsbergen die mij vorige week spontaan belde nadat hij me op het web had gevonden. Het verhaal ging over de vele leuke mogelijkheden van MyHeritage en de samenwerking met Family Tree DNA. Ik wilde weten of iemand ervaring heeft met DNA-tests. En of iemand wel eens een complete stamboom heeft aangemaakt, met Zooof, Geni of MyHeritage.

Laat maar. Hou het er maar gewoon op dat MyHeritage een handige site is om naar te verwijzen. Ik vermoed dat veel liefhebbers van genealogie nog niet bekend zijn met de mogelijkheden. Over het samenwerkingsverband kun je meer lezen bij WebSonic.

@

15 Reacties

  1. Henk schreef:

    Maar blogger slaat toch automatisch om de zoveel seconden op?

  2. Christian schreef:

    Ik kreeg al een e-mail met info over die hele samenwerking, met de vraag of het niet leuk zo zijn daarover iets te schrijven. En ja hoor, als ik de tijd had wel! πŸ™‚

    Een tijdje terug heeft Bob Coret ervaringen opgedaan met DNA-onderzoek in het kader van genealogie.

    Zelf weet ik er eigenlijk weinig tot niets van. Overzee is het echter erg populair aan het worden. (zelfs tot in Second Life toe zijn er al diverse presentaties over gegeven.)

    Ik ben trouwens ook koppig… maar sla mijn berichtjes desondanks altijd tussendoor op!

  3. schrijverdezes schreef:

    Zou koppig (of eigenwijs?) zijn ook in de genen zitten? Bij mij slaat Blogger ook automatisch de concepten op. Of ben je zo koppig geweest dat uit te schakelen? Of schrijf je zo snel dat je het opslaan voor bent? (

  4. @ Henk: ik geloof standaard wel maar op een gegeven moment moest ik opeens op captcha’s in gaan vullen bij berichten die ik wil publiceren. Je kunt daarvoor een mail sturen naar google, maar daar heb ik nooit een reactie op ontvangen. Ze willen er zeker van zijn dat je geen robot bent. Misschien publiceer ik wel te veel πŸ™‚
    Hoe het ook zij: bij mij wordt er niets opgeslagen…

    @ Christian: nu je dat zegt herinner ik het me weer. Ik heb nota bene gereageerd op die post toen πŸ™‚

    @ schrijver: dat laatste zou ook best eens kunnen zijn πŸ˜€

  5. Boboma schreef:

    Mijn man heeft ongeveer 2 jaar geleden meegedaan aan het Genographic project van de NGS,twee wattenstaafjes met wangslijmvlies opgestuurd en na enkele weken kwam de uitslag van een 12-markertest( van het Y-chromosoom) binnen.
    Je kon kiezen om het resultaat op te slaan in de databank van FamilytreeDNA, van personen die dezelfde 12 markers hebben, krijg je dan het email-adres.
    Voor genealogen is het een mooie kans om uit te vinden of personen met dezelfde achternaam wellicht
    honderden jaren geleden dezelfde stamvader hadden.
    Mijn man kwam in contact met een Italiaan met dezelfde 12 markers en daar heeft hij vorig jaar een week gelogeerd(hoewel hun gemeenschappelijke voorvader misschien wel in het jaar 0 leefde)

  6. Hoi Boboma,

    Bedankt dat je dit deelt. Ik vind het toch wel een bijzonder verhaal, dat je op basis van verzamelde chemie uiteindelijk logΓ© wordt in een ander land.
    Hadden ze in de praktijk ook dingen gemeen, of was er in die zin niets meer van te merken?

  7. Boboma schreef:

    Met dit DNA-onderzoek naar de markers op het Y-chromosoom gaat het niet zozeer om erfelijke eigenschappen (familietrekken), op het Y-chromosoom zit maar heel weinig erfelijke informatie.Behalve de vader van je vader van je vader enz, heb je natuurlijk nog een ongelooflijk aantal andere voorouders, die je gemaakt hebben(tenminste in genetische zin) tot wie je bent.
    Peter en zijn Italiaanse achter,achter….neef, wisten dat natuurlijk ook wel, maar maakten er eigenlijk een soort grap van.
    Blijkbaar kun je door zo’n testuitslag toch een soort familiegevoel krijgen.
    En Peter had een fantastische week in het voorvaderlijke landhuis, op het privΓ©-eiland in het Como-meer en vliegend over de Alpen in neefs eigen vliegtuig.

  8. Astrid schreef:

    Volgens mij is het toch nog wel goed gekomen met die post. Vreemd dat hij niets meer automatisch opslaat. Ik zou effe een mailtje sturen aan Google πŸ˜‰

  9. @ Boboma: bedankt voor je toelichting.

    Het verhaal wordt alleen maar mooier. Dat klinkt allemaal behoorlijk welgesteld. La vita e bella πŸ™‚

    @ Astrid: dat heb ik maar opgegeven. Ik vind het wel vreemd dat Google zo weinig doet aan de doorontwikkeling van blogger. Ze kunnen er nog zoveel aan verbeteren en uitbreiden maar dat gaat toch allemaal minder hard dan bij de software waar ze prioriteit aan geven. Gemiste kans toch…

  10. Astrid schreef:

    Er verschijnen soms wel leuke nieuwe dingetjes voor je zijbalk, maar van een verdere doorontwikkeling zou ik niet weten.

    En Google moet ook nog eens met Vista aan de praat. Daarmee is Blogger soms onbereikbaar. Zit je net lekker door je netvibes te fietsen, kom je ineens nergens meer in. Het enige dat helpt is even langs een paar niet-bloggersites surfen. En dan is Blogger zomaar weer in beeld. Vreemd… en lastig!

    Herkenbaar? Of ben ik de enige die dat met Vista heeft.

  11. Hans schreef:

    Lange teksten maak ik in Googe-docs, dat “autosaved” volgens mij iedere minuut.

  12. Hoi Astrid:

    Ik heb ook vista maar heb niet de indruk dat dat OS van invloed is op websites/Blogger. Ik ben er eigenlijk wel tevreden over. Misschien ligt het aan je browser en de instellingen van je cookies? Gebruik je crapcleaner? Dat is een aanrader wat dat betreft!

    @ Hans: ik heb slechte ervaringen met MS Word omdat die hele rare dingen meegeeft aan de opmaak. In Google Docs heb ik het nog nooit geprobeerd. Ik kopieer altijd eerst even naar Kladblok. Dan weet ik zeker dat de opmaak niet wordt meegenomen, maar alleen de platte tekst.

    Bedankt voor de tip.

  13. Astrid schreef:

    Ik wiebel wat heen en weer tussen IE en Chrome. Aan de instellingen van m’n cookies heb ik niks gewijzigd, dus die staan nog gewoon op ‘standaard’. Crapcleaner? Nooit van gehoord. Ik heb wel Tune up utilities, maar weet dan weer niet precies hoe dat werkt en wat ik ermee kan. Lekker handig dus!

    Begin ik me toch af te vragen wat of er niet iets raars met m’n laptoppie aan de hand is…

  14. Met ccleaner ruim je niet alleen alle overbodige rommel op (beter dan windows zelf) maar kun je ook fouten in het register herstellen en onnodige software en opstartsofware uitschakelen.

    Een klein en efficiente tool. Je vindt rechtsonder op ZBD een link.

    Succes!

Reageer