clear

zoeken

search

Meryl Streep krijgt hoofdrol in film Library Cat

17 november 2008


Leuk: op de website van de VOB staat een bericht over de film Library Cat, waarin Meryl Streep de hoofdrol zal spelen. De film gaat over de beroemde bibliotheekkat Dewey.

Het is sowieso een leuk bericht natuurlijk maar mij viel het bericht op om een andere reden: het doet me denken aan een bijdrage op een weblog.

Het bericht is gepubliceerd op zondag, bevat veel externe links en vertelt ook nog een leuk verhaal. Als je in de archieven kijkt begrijp je wat daar bijzonder aan is. Normaal gesproken werkt de VOB vooral met interne links (je moet vaak een paar keer klikken om iets te lezen) of ontbreken links zelfs helemaal, zoals in dit bericht. De geboden informatie is over het algemeen ‘vrij droog’ en heeft vooral betrekking op het reilen en zeilen in Nederlandse bibliotheken of op de besluitvorming daaromtrent.

Nu zijn links niet altijd functioneel, en natuurlijk is intern linken gerechtvaardigd als de archieven van je website relevante informatie bevatten. Het punt op debibliotheken is dat links vaak wat minder handig gelegd zijn en daarom minder aantrekkelijk zijn om op door te klikken.

Het is goed denkbaar dat de website van de VOB volgend jaar een nieuwe opzet krijgt. Het zou leuk zijn als de benadering van het Library Cat-verhaal daar ook een plekje krijgt.

@

7 Reacties

 1. sophieschoice schreef:

  Sophie is pissed. 🙁

  Wanneer komt er een film over Worldcat?

 2. @ Sophie : Als de film succes heeft kan je je alvast als kandidate voor de sequel opgeven.

  @ Edwin : Alvast iets om naar uit te kijken 🙂
  En inderdaad dat zou een leuk ideetje zijn om daar wat mee te doen.

 3. Mirre schreef:

  Meryl Streep ok… als ze maar NIET zingt!!!

 4. sophieschoice schreef:

  @ benoît:
  Sophie voelt zich gepasseerd. Omdat Meryl Streep de hoofdrol speelde in Sophies choise had ze er op gerekend voor deze film benaderd te worden. De naam M.S. wordt thuis niet meer genoemd.

 5. Sophie de wereldkat. Misschien wil Dick Maas er wel mee aan de slag 🙂

 6. Daan schreef:

  Mijn cavia’s willen ook een film 😉

 7. Zo’n hyperactieve actiefilm dan zeker?

Reageer