clear

zoeken

search

Gluren naar gespuis op Boevenvangen.nl

27 november 2008


Of het nu nieuwsgierigheid of sensatiezucht is weet ik niet, maar zoals velen kon ik het niet laten om even een kijkje te nemen op de nieuwe website Boevenvangen.nl. Gluren naar gespuis is in de VS allang gemeengoed maar in Nederland beperken we ons doorgaans toch tot tippen en klikken. Ook dat gaat veranderen lieve mensen, ook dat.

Ik wens de servers van Boevenvangen.nl veel sterkte.

@

14 Reacties

  1. schrijverdezes schreef:

    Gatverdamme. Als we nou ‘s gewoon met z’n allen niet keken?

  2. Natalie schreef:

    Van mij kun je bij zo’n onderwerp natuurlijk op een reactie rekenen, dus hierbij! 😉

    Dankzij Peter R. heeft deze site opeens heel veel aandacht gekregen. Ik vind dat het eigenlijk een ‘degelijke’ politiesite (dus initiatief bij politie en niet bij een bewakingscamerabedrijf) had moeten zijn, maar zoals dat wel vaker gaat, nemen mensen zelf het initiatief als de politie het niet doet.

    Ik vind het eigenlijk best een degelijke site; ze gebruiken alleen maar materiaal dat Justitie heeft vrijgegeven, echt mensen die gezocht worden omdat ze iets op hun kerfstok hebben. Een soort online Opsporing Verzocht dus. Het blijft dus bij tippen en klikken.

    Begrijp dus van schrijverdezes niet wat er vies aan is?

  3. schrijverdezes schreef:

    @ Natalie,
    Je hebt gelijk. Sorry. Het is a. mijn huidige slechte humeur en b. de sensatiezucht waar het voor mijn gevoel op inspeelt. Zoals ik bij Peter R. de Vries ook altijd erg tegenstrijdige gevoelens heb. Ik wil er gewoon niks mee te maken hebben, dat is het. En dat is geen argument, ik geef het toe. Nogmaals sorry, maar ik kijk er toch maar liever niet naar. Ik zal voortaan iets langer nadenken voor ik reageer.
    Groet, schrvrdzs

  4. schrijverdezes schreef:

    p.s. Het is óók die term ‘Boevenvangen’, die ik niet erg subtiel vind. Bromsnor, díe ving boeven.

  5. Natalie schreef:

    @ schrijverdezes: geen probleem hoor! Ik begrijp je gedachtegang wel een beetje.

    Wel jammer dat je niet gaat kijken. De moderne Bromsnorren kunnen in hun werk namelijk niet zonder de burger! De meeste heterdaadaanhoudingen worden verricht op aangeven van burgers! En je kunt dus zelf bijdragen aan je eigen veiligheidsgevoel.

  6. boesje schreef:

    This account has been suspended.
    Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.

  7. De site ligt helemaal in de lijn van het boek Click. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Op televisie (niet gezien overigens) wordt er aandacht aan besteed en mensen nemen massaal een kijkje. Dat is een korte piek waarschijnlijk, maar je ziet dan toch hoe groot de invloed van televisie nog steeds is.

    Behalve sensatiezucht is er waarschijnlijk ook nog een element van ‘veilig en op afstand de confrontatie met je angsten aangaan’. Loeren van achter de vitrages kunnen Nederlanders nog steeds heel goed.

    Ruikt u de spruitjes al?

  8. schrijverdezes schreef:

    @Natalie,
    Ik heb toch maar even de site bezocht en mijn aanvankelijke vooroordeel werd helaas bevestigd. Je hebt ongetwijfeld gelijk dat de politie de burger nodig heeft om bepaalde zaken op te lossen, en het ligt voor de hand dat internet daar bij gebruikt wordt, maar wat me aan deze site tegenstaat is dat het lijkt alsof ‘boeven vangen’ een soort gezelschapsspel is. Alleen de term ‘boef’ al.
    Groet, schrvrdzs

  9. Natalie schreef:

    @ schrijverdezes: daarom had ik ook liever gezien (en collega’s met mij) dat de politie deze site zelf had opgezet, onder een andere naam en minder sensatiebelust uiteraard.

    Maar wat vind je dan bijv. van overvallersgezocht.nl? Opgezet door de politie Amsterdam-Amstelland.

  10. schrijverdezes schreef:

    @Natalie,
    Mag ik uit het bovenstaande concluderen dat je bij de politie werkt? (Deze vraag gaat misschien wat ver op andermans weblog.)
    Ik keek naar de genoemde site en vind: in elk geval veel fatsoenlijker dan die andere. Gelukkig.
    Groet, schrvrdzs

  11. Natalie schreef:

    @ schrijverdezes: dat mag je concluderen, kijk maar eens op mijn webblog, daar schrijf ik ook zelfs over mijn (nieuwe) werkgever en hoe deze met internet omgaat.

  12. schrijverdezes schreef:

    @Natalie,
    Ik ga meteen kijken. Ik heb je weblog wel vaker gelezen, maar blijkbaar niet goed genoeg.
    Laten we de discussie hier maar beëindigen, met dank aan Edwin!

  13. En jullie bedankt voor het delen van de dialoog. Vind ik toch altijd leuk, als zich dat hier afspeelt!

  14. Natalie schreef:

    Graag gedaan! 😉

Reageer