clear

zoeken

search

De eigentijdse catalogus: een presentatie voor FOBID

13 november 2008

Ik was uitgenodigd voor de FOBID studiedag 2008 maar moest dit evenement laten schieten omdat er paal en perk is gesteld aan het bezoeken van de vele evenementen dit najaar. Zo zal ik bijvoorbeeld ook niet naar de conferentie van DEN kunnen. Het is jammer, maar ook wel begrijpelijk. Het aanbod is simpelweg te groot, dan moet je keuzes maken.

Gelukkig houdt Wouter ons goed op de hoogte via zijn weblog. Gerard Bierens stond als eerste op het programma (PDF) met een presentatie over de eigentijdse catalogus. Natuurlijk staat de presentatie ook op Slideshare. Die is de moeite van het delen waard, vind ik.

Nog mooier: Jeroen verwijst op Ning naar de Livestream van het evenement. Liefhebbers kunnen even meegluren in de OBA. Ze zitten nu net te eten.

Enjoy!

@

9 Reacties

 1. m@rlies schreef:

  Fijn, informatie delen! Maar ook heerlijk dat jij ‘t alweer zo snel hebt samengevat. Merci!

 2. Gerard Bierens schreef:

  Jammer dat je er niet bij kon zijn, hoop dat je het online nog een beetje hebt kunnen volgen.

  Oh, en die presentatie over de eigentijdse catalogus was er zonder jou niet gekomen natuurlijk!

  By the way, de slidehare-ppt doet het bij mij niet, denk dat je ‘m even opnieuw moet embedden.

 3. @ Gerard: van de livestream heb ik eigenlijk alleen de lunch meegekregen, toen ik zelf ook pauze had. Altijd net iets te hectisch op donderdagen, op de werkvloer.

  Super dat er een soort wederzijdse aanvulling is toch? Ik ben blij dat jij daar online impressies in een verhaal hebt vertaald. We ontdekken met z’n allen en vertellen het allemaal op onze eigen manier. Niets mis vind ik!

  Ik kon zojuist de hele slideshow bekijken. Bij jou nog steeds een probleem?

 4. Gerard Bierens schreef:

  Yep, nu doet ie het hier ook weer.

  Jeroen heeft de filmpjes trouwens online staan, kan de link met m’n HTC zo snel niet vinden, maar je kunt ‘t dus nog terugzien.

 5. @Edwin,
  De opnames staan inmiddels ook op de Bibliotheek 2.0 ning. Mocht je nog een keer een half uurtje over hebben, kun je ze dus nog een keer rustig bekijken of beluisteren!

  Leuk dat je er nog een keer naar verwezen hebt op Zbdigitaal! Hebben leuke reacties gehad over de verslagen via blogs, twitter en de livestream!

 6. Ik zal het filmpje volgende week eens rustig bekijken. Bedankt voor de moeite!

Reageer