clear

zoeken

search

De bookbox: een boek als mp3-speler

25 november 2008


Boeken.blogo.nl en AD maken melding van een nieuw initiatief van uitgeverij Sirene: de Bookbox (niet te verwarren met de website Bookbox, waarover ik twee jaar geleden iets schreef) Als ik het goed begrijp koop je voor 24,95 euro een mp3-speler waarop welgeteld 1 boek staat, in dit geval Koud-Zuid van Ariane Meijer.

Het wordt me niet duidelijk of je ook nog andere multimedia naar de speler kunt uploaden, maar daar lijkt het niet op. De uitgever wijst wel op het gebruiksgemak van de box: je hoeft geen cd’s of cd-speler mee te nemen.

Ik denk dan alleen maar: cd’s of cd-speler?

@

Afbeelding

Update: Henk kwam zojuist een relatiegeschenk van NBD Biblion brengen: een MP3-book van Joep Leerssen: Literatuurgeschiedenis. Het concept is dus zeker niet nieuw.

Toen ik de speler aansloot op de laptop zag ik dat ik inderdaad niets kan wijzigen aan de inhoud van de speler…

7 Reacties

  1. Robert schreef:

    Wat een fantastisch concept van de uitgever! Vooral het groeipotentieel lijkt me fantastisch.

    Want bij een volgende versie kan je de mogelijkheid toevoegen om andere boeken erop te plaatsen. De versie erna kan je misschien ook uitrusten met muziekafspeelmogelijkheden.

    De versie dáárna kan je daar weer voorzien van een videoscherm om bijvoorbeeld filmpjes af te spelen of juist afbeeldingen te tonen. Om vervolgens te evolueren naar een versie waar je ook mee kan bellen en applicaties op kan draaien.

    Wat een nutteloos product van Sirene. En dan die prijs. 25 euro. Daar koop je potjandorrie tegenwoordig al een aardige MP3-speler voor (waar je wél alles op kan mikken)!

    FAIL

    Wat ik overigens wel opmerkelijk vind, is dat dit luisterboek een eigen ISBN heeft. Dit nummer is echter niet bekend bij de KB. Ik dacht altijd dat ISBN’s in NL werden uitgegeven door de KB (en van elk uitgegeven boek een exemplaar bewaarden).

  2. Loopt dat niet via bureau ISBN?

  3. Robert schreef:

    Inderdaad, ik had ook gewoon even moeten zoeken voordat ik iets dacht 😉

  4. essen2punt0 schreef:

    Dit boek heb ik al een tijdje als mp3-speler in huis. Ik kan de gehele mp3-speler wissen, wijzigen en ga zo maar door.

    Deze uitgever is dus wel zo slim om dit toe te staan. 🙂

  5. Dat klinkt al beter. Heeft die speler dan wel het uiterlijk van het boek, of ook niet eens?

  6. essen2punt0 schreef:

    Het is een gewone normale zwarte saaie onboekerige mp3 speler die ze gewoon met boek en al in een schattig doosje aanbieden. Met het idee dat je een mp3 inclusief boek koopt en daarna lekker verder gebruikt voor je eigen materialen.
    Vond het wel leuk bedacht. 🙂

  7. Toch beetje zelfde concept als dat geschenk van NBD dan. Ziet er wel leuk uit in ieder geval!

Reageer