clear

zoeken

search

Brunaboeken en huislijnhuizen op Hyves

11 november 2008


Hoe leuk de nieuwe boekengadget voor Hyves, van Bruna.nl ook is: ik word er superknorrig van en kan alleen maar denken: “waarom zij wel”?

Het is verleidelijk om te denken dat Bruna of hun marketingbureau Onetomarket hier een flinke bom duiten voor hebben neergelegd maar bij nader inzien twijfel ik daar over.

Huislijn.nl doet namelijk iets vergelijkbaars en biedt bij alle koopwoningen inmiddels widgets aan die in zowel Hyves als websites geïntegreerd kunnen worden. Ze leggen duidelijk uit hoe het een en ander werkt en zijn blijkbaar zo tevreden over de resultaten dat ze er ook maar meteen een ontwerpwedstrijd voor zijn gestart.

Terug naar de Brunaboekenwidget. De boekhandel wel, de bibliotheek niet. Ik gun het Bruna van harte, daar gaat het me niet om. Het is alleen weer zo confronterend. Tempo en slagkracht. Uitgeverijen gaan inmiddels ook aan de slag met communities. Daar hoeven we de subsidiecentjes waarschijnlijk ook niet meer aan te spenderen…

@

23 Reacties

  1. Mijn favoriete boeken staan niet in de catalogus van Bruna, ‘dus’ kan ik ze niet toevoegen.

  2. Ik ben het Marie-Jose eens. Bij mij precies hetzelfde. Ik heb hem ook toegevoegd op //biebhyvers.hyves.nl (berichten: gadgets)

    Maar idd wel fantastisch dat ze het doen. Je ziet steeds meer bedrijven die via eigen gadgets/widgets hyves ontdekken en daarmee mooi reclame maken! Je zou toch denken dat dat bibliotheken zou moeten wakkerschudden 🙂

  3. De bibliotheek (of LibraryThing) heeft bij mij dus wel een kans als ze een gadget voor Hyves maken.

  4. Jouke schreef:

    Ben bezig geweest met widgets en sidebar gadgets voor op blogs/websites/bureaublad voor onze bibliotheek en al@din.
    Volgende stap is inderdaad richting Hyves/Facebook etc.
    Voor Facebook had ik al gemaakt van onze catalogus, maar kan ik niet plaatsen omdat ik eerst x vrienden moet hebben daar.
    Weet niet of dat voor Hyves ook geldt.

  5. Bij hyves zit er vaak een aardig prijskaartje aan vast. Ik zal eens informeren bij hyves!

    Hmmmmm. Zou een widget van worldcat niet prachtig zijn. Kun je zien waar je boeken kunt lenen en anders gelijk kopen.

    Hoeveel vriendjes heb je dan bij facebook nodig, Jouke?

    Grz Wilma

  6. Inderdaad niet ideaal. Shelfari zit er natuurlijk wel al tussen en ik weet dat Jan Klerk al een paar keer naar Hyves heeft gemaild over de aladinwidget. Gerard was ook in de weer met die widget van de HBO Kennisbank. De status van die acties weet ik verder niet.

    Je mag wel hopen dat Open Social extra perspectieven biedt wat dat betreft.

  7. Jouke schreef:

    Laat Jan dan ook meteen de vista versie meenemen bij zijn volgende mail 🙂
    Als zulke mensen al bezig zijn, wacht ik rustig even de resultaten af. Neem aan dat zij meer voor elkaar krijgen dan ik.

  8. Jouke schreef:

    @adelsgeschiedenis: van die vriendjes weet ik zo niet meer.
    Moet nu mijn energie steken in de JaarWerkPlannen voor 2009, maar ga er nog wel mee aan de gang.
    Die widgets/gadgets is meer een soort hobby van me nav de cursus 23dingen.

  9. @Jouke. Hoeft ook helemaal niet hoor! Mijn vraag en opmerking waren niet bedoeld om je aan het werk te zetten!!! Meer gedachtespinsels van mij na het lezen van de berichten. Succes met de jaarwerkplannen 🙂

    Wilma

  10. schrijverdezes schreef:

    Moeten we in plaats van steeds maar weer bedroefd te constateren dat anderen ons wéér ergens in voor zijn geweest (zoals ook al bij de NRC-boekensite) niet eens bedenken waar we als bibliotheek uniek in zijn en dat zo snel en zo goed mogelijk ‘in de markt zetten’? Vraag me niet wáár we dan precies uniek in zijn, want dat weet ik ook niet meteen, maar daar zal toch wel uit te komen zijn zonder er jaren over te vergaderen?
    De alomtegenwoordige digitalising slaat ons heel wat troeven uit handen, maar er móeten dingen zijn die niemand ons nadoet, misschien alleen al omdat we geen winst hoeven te maken.
    Moedig voorwaarts! zou Reve zeggen.
    Groet, schrvrdzs

  11. Jouke schreef:

    Nou eh…: boeken uitlenen (bij ons 1,5 miljoen per jaar) doet niemand ons na toch? 🙂

  12. schrijverdezes schreef:

    Juist!! En hoe gaan we dát nou ‘s wat meer publiciteit geven?!

  13. @ schrijver: ben ik met je eens. Er zijn ook ontzettend veel goede ideeën, nu en in het verleden en daarvan zijn er ook heel wat uitgevoerd. Maar dan ben je er nog niet helemaal, dat moet je continu tegen het licht blijven houden en verbeteren. Marketen is er ook nog zo een.

    Verder is dat overleg soms dodelijk inderdaad. Ik kan na acht jaar bibliotheekwerk al net iets te veel voorbeelden geven van veelbelovende systemen die ergens onderweg hun glans verloren. Ons netwerk is misschien wel te groot en te divers. Die omvang wordt vaak uitgelegd als kracht maar heeft ook zo zijn nadelen natuurlijk.

    Daar gaat de landelijke discussie nu gelukkig ook over, ik hoop maar dat daar iets moois uit voortkomt.

  14. Jouke schreef:

    @ Edwin: ach hopen kan geen kwaad natuurlijk..

    Ik heb me (opnieuw?) aangemeld bij Hyves en probeerde een gadget te plaatsen (al@din). Kreeg een melding dat die in deze vorm nog niet werd ondersteund helaas (of zoiets) en werd verwezen naar een pagina waar ik niks wijzer van werd tav de vereisten van gadgets voor Hyves.
    Weet iemand toevallig iets meer daarover (moet het bijvoorbeeld xml zijn ipv html ofzo)???

  15. Leo Willemse schreef:

    Bij de OBA heb ik , na een tweetal ochtenden over wat Hyves is, op verzoek van de aanwezige personeelsleden een voorstel ingediend om een officiele OBAHyves te maken.Een maand later heb ik daar nog geen antwoord op gekregen.”We”hebben nu wel officieuze hyves, maar daarmee kun je geen echte publieksgericht werk mee doen.En dat is volgens mij best te doen (behalve als Hyves geld gaat vragen, want dat gerucht loopt)!
    Leo Willemse,ook privé een Hyver.

  16. @ Leo,

    Bedankt voor je reactie!

    Mooi dat er een voorstel ligt maar wel jammer dat het toch vaak weer via wat minder snelle kanalen moet, als je er echt mee aan de slag wil.

    Als Hyves geld gaat vragen zullen er velen afhaken denk ik. Zijn ze nog niet zo tevreden over de omzet dan?

  17. Jouke schreef:

    Ik lees net op Hyves dat ze alle geruchten over geld vragen (behalve voor Goldmembers en advertenties, foto’s etc.) naar het rijk der fabelen verwijzen.

    PS Edwin meldt je svp even aan bij bibliotheekenschede.hyves.nl. Kost niks en je hoeft ook niks te doen verder.

  18. Jouke schreef:

    Gezien en bedankt!
    Kan nooit kwaad om een “Bekende Nederlander” als vriend te hebben 🙂

  19. lol, bekend bij een select gezelschap dan toch ^^

  20. Anjes schreef:

    Gelukkig, Hyves blijft idd gratis.Bij Enschede verstaan ze de tijd, en doen echt aan Hyves-zie mijn reactie daar.De OBA kent al 4 “eigen” hyves, zelfs een allang weer slapende genmaakt door enthousiaste bezoekers van onze centrale.Maar ja, daar kun je geen echte bibliotheekpolitiek mee bedrijven, en dat zou ik nu zo aardig vinden.
    Leo Willemse

  21. Bij succesverhalen gaan mensen waarschijnlijk sneller overstag. Eerst daar maar aan werken dan 🙂

  22. Jouke schreef:

    @Anjes/Leo: dank voor de complimenten! Het is nog allemaal een “wondere wereld” voor mij dat Hyves, maar ik ben wel vastbesloten om er elke dag wat aan te doen op de enschede hyve. En aldoende komen we dan stapjes verder mag ik hopen.

Reageer