clear

zoeken

search

Browsershots: hoe je website eruit ziet in verschillende browsers

03 november 2008


Een bruikbare tip op Voor Webmasters: met Browsershots kun je zonder al te veel poespas snel controleren hoe je website eruit ziet in verschillende browsers. Het komt nog regelmatig voor dat websites anders worden weergeven in Internet Explorer dan in Firefox, Flock of Opera. Soms kun je websites zelfs helemaal niet bekijken met andere browsers.

Natuurlijk bestaan er ook allerlei Firefox-extensies waarmee je -chique gezegd- de browsercompatibiliteit van je site kunt checken maar in het geval van Browsershots hoef je een URL maar een keer in te tikken om alles t wete.

De tool voorziet overigens niet in de controle van extra functionaliteiten. Het is echt WYSIWYG.

@

6 Reacties

  1. Patrick schreef:

    Ik blijf er erg voozichtig mee maar tot nu toe gaat het eigenlijk altijd goed

  2. Het kan ook nog wel eens verschillen per versie. Ik kom er in ieder geval niet vaak aan toe om alles handmatig te checken.

    Niet iedereen geeft klachten ook door he?

    Maar Blognetwerk lijkt me dik in orde…

  3. Roger schreef:

    Naast Browsershots en die geweldige Web Developer Toolbar heb ik in een artikel een lading andere, aanvullende tools voor sitebouwers op een rij gezet, ook bijv. voor toegankelijkheid en snelheid. (Overigens geeft Browsershots een goeie indicatie, maar de browsers zelf installeren is net zo gratis, maar net iets beter.)

  4. @ Roger: heb je helemaal gelijk in natuurlijk. Minpunt is wel dat dat ook meer werk is. Tijd is ook een kostbaar goed. Maar als je een grote site onderhoudt moet je dat sowieso doen vind ik.

    Bedankt voor je aanvulling!

  5. Helma schreef:

    Bij installeren van de browsers is het lastig dat je soms in verschillende versies wilt checken. Er zijn nog steeds veel mensen die IE6.0 gebruiken en die toont toch anders dan IE7.0. Ik houd me vooral aan de W3C-standaards en dan gaat het eigenlijk altijd heel aardig.

  6. Die standaarden zijn inderdaad een goede richtlijn Helma. Met blogs is het wat lastiger om je daaraan te houden, dat zou veel bijstelwerk vergen….

    Maar hoe dan ook goed uitgangspunt…

Reageer