clear

zoeken

search

1500 leden Bibliotheek 2.0

04 november 2008


Ik hoor u al gapen maar ik kan het echt niet onopgemerkt voorbij laten gaan: Bibliotheek 2.0 heeft vandaag het 1500e lid mogen begroeten.

Ik herhaal mezelf als ik zeg dat ik dit bij de oprichting van het netwerk nooit had durven voorspellen. De grens wordt nog steeds verlegd.

Iemand merkte laatst op dat het, door toedoen van de cursus 23 dingen, wel erg makkelijk hard blijft gaan. Die persoon had natuurlijk gelijk. De cursus is voor veel collega’s aanleiding om Ning ook eens te verkennen en dat betekent niet perse dat zij ook actief zullen gaan bijdragen aan het netwerk.

Ik zou daar wel tegenover willen stellen dat het aanmelden bij Bibliotheek 2.0 geen verplicht onderdeel van de cursus is. Dat gebeurt op vrijwillige basis. Het is ook zeker geen verplichting om actief deel te nemen aan het netwerk. Het platform gedijt ook na anderhalf jaar nog steeds uitstekend bij het ontbreken van regels en voorschriften, zo blijkt.

Alfred merkte gisteren op dat de Ning, ondanks het gebrek aan drempels, toch een geïsoleerd geheel vormt; mensen van buiten de kennissector zijn er niet veel te vinden. Ook hij heeft gelijk maar daar zou ik dan weer tegenover willen stellen dat dat wel logisch is. Hoeveel van onze klanten zullen met belangstelling onze discussies en interesses willen volgen? Ze zijn van harte welkom hoor, maar als we ze daar echt willen begroeten moeten we het toch echt over andere dingen gaan hebben. Meer iets in de geest van UR Amazing!

Samengevat: ik vind het een pracht van mijlpaal. Ik neem er vanavond eentje op de volgende 500!

Proost.

@

Foto

11 Reacties

 1. nomorecorsa schreef:

  gefeliciteerd met het mooie aantal!
  Ik vind het wel indrukwekkend hoor, Netwerk.ambtenaar20.nl is nog niet zover, na 6 maanden rond de 450 leden, dus petje af!

 2. kattebelletje schreef:

  gefeliciteerd, wie had het kunnen denken!

 3. Jouke schreef:

  Ik had er al 1 op genomen nog voordat ik dit bericht zag :-).
  Goede aanleiding om nog weer even naar de koelkast te lopen nu.
  Proficiat!

 4. boesje schreef:

  The sky is the limit. Heb je trouwens ook dubbele leden ?

 5. Johan Hoenink schreef:

  Hallo Edwin,
  Is toch wel weer een mijlpaal en gezien de levendigheid (over het algemeen) heeft de ning ook echt een functie. Gaat zo voort en wees trots op jezelf

 6. Astrid schreef:

  Ik zou er één nemen op elke 500, heb je net iets langer plezier 😉
  Gefeliciteerd!

 7. Vangrootbelang schreef:

  Big change is gonna come!

 8. Peter schreef:

  Gefeliciteerd, goed dat zich zo ontwikkeld. Met eentje bedoel je een fles champagne neem ik aan. Het overzicht van nieuwe blogteksten vind ik cool. Geeft een fraai overzicht van wat er leeft bij een grotere groep. Bij hoeveel leden ga je een echt feest vieren?

 9. @ Allen:

  Bedankt! En feliciteer vooral de leden want uiteindelijk zijn zij degenen die het geheel tot een succes maken.

  @ Boes: er zitten er wel een paar tussen maar dat is wel te verwaarlozen. Een stuk of vijf misschien?

  @ Van groot belang: intrigerend! Of doel je gewoon op de Ning op zich?

  @ Peter: we hebben al eens een grote borrel overwogen maar dat werd later de happe.ning, wat tussentijds weer uitmondde in de aanwezigheid op OCN.

  Het lijkt me nog steeds leuk om een met een rondvaartboot naar het Veerse Meer te varen met een hele club. In de geest van Marketingfacts.

  Misschien moet ik dat alsnog maar een keer organiseren. Los van alle mogelijke poespas. Tientje de man. Bootje in Rotterdam en gewoon leuk muziekje, hapje en borreltje.

  Ik ga er meteen maar eens een post aan wijden.

 10. Daan schreef:

  Of gewoon elkaar treffen in de kroeg zoals Marien en ondergetekende ooit opperde?

 11. Vind ik ook leuk hoor, maar een varend cafe, dat is toch prachtig?

  De poll is uitgezet:
  //bibliotheek20.ning.com/forum/topics/een-feestje-in-mei

Reageer