clear

zoeken

search

Zeelandnet Prikbord: twee miljoen advertenties in vier jaar

16 oktober 2008


Een van de populairste Zeeuwse websites is die van de provider Zeelandnet. Zij zijn er in geslaagd een hechte online gemeenschap op te bouwen, die de website trouw bezoekt. Wat het geheim van het succes is weet ik niet precies maar het heeft denk ik iets te maken met de kleinschaligheid van onze provincie en de manier waarop die kleinschaligheid ook weer is terug te vinden in bepaalde onderdelen van de website.

Een van die onderdelen is het zogenaamde Prikbord, een advertentierubriek die voor iedereen vrij toegankelijk is. Nu zou je kunnen denken dat zo’n regionale rubriek weinig toevoegt aan sites als Marktplaats.nl, maar dat is een misvatting. Juist in het regionale karakter zit ‘m de meerwaarde. Ik heb er zelf ook wel eens geadverteerd omdat ik weet dat het voornamelijk Zeeuwen zijn die gebruik maken van deze dienst. Soms is dat nu precies de doelgroep die je wilt bereiken.

Hoe populair het prikbord is blijkt wel uit het gegeven dat afgelopen maandag de twee miljoenste advertentie op het Prikbord werd gezet. Een prachtig setje Dobber ter waarde van 27.50. Wie maakt Puk en Muk los?

Het is een mijlpaal die er mag zijn. De eerste advertentie verscheen pas in maart 2004. Er worden dus bijna een half miljoen advertenties per jaar geplaatst. Ik vernam uit betrouwbare bron dat er dagelijks zo’n 1000 nieuwe advertenties worden geplaatst en dat de site nog steeds zo’n 13 miljoen pageviews per maand heeft. Vooral de rubrieken ‘banken en stoelen’ , ‘kinderkleding’ en ‘auto’s’ schijnen populair te zijn. Zou dat voor landelijke advertentiesites ook gelden?

Hoe het ook zij, het is een prestatie van formaat.

@

3 Reacties

 1. Het geeft het inderdaad een leuke meerwaarde. Iets waar ook bibliotheken regionaal aan zouden kunnen werken. De voorbeelden zijn alvast voor handen 🙂

 2. davidovix schreef:

  Heey Edje

  Volledig mee eens. Wij maken er ook regelmatig gebruik van en tot nu toe alleen maar positieve ervaringen !!!

  gr
  kees

 3. @ Benoit: als het er in de eigen regio nog niet is, is het zeker een overweging waard!

  @ Davidovix: Dat bedoel ik!

Reageer