clear

zoeken

search

Remix, het nieuwe boek van Lessig is uit

19 oktober 2008


Lawrence Lessig keert met de regelmaat van de klok terug op ZB Digitaal. Daar zou je uit op kunnen maken dat ik de brave man hoog heb zitten.

Deze week is het nieuwe boek van Lessig uitgebracht: Remix, Making Art and Commerce Thrive in the Hybrid Economy. Het is bijna vanzelfsprekend dat het boek van Lessig handelt over het achterhaalde concept van copyright. Ik wil het graag lezen. Zeker na het lezen van een inleidend artikel op de site van de Wall Street Journal: In defense of piracy.

Het boek kan natuurlijk gekocht worden maar zal binnenkort ook fulltext online worden gezet onder een CC-licentie. Op dit moment kun je op de site en bijbehorende wiki nog niet veel meer vinden dan de inhoudsopgave, boekbesprekingen en de links die bij de afzonderlijke hoofdstukken horen. Dat laatste vind ik wel grappig. Je krijgt wel al verwijzingen, maar je weet nog niet precies waar ze bij horen.

Als ik het boek heb gelezen zal ik het hier ongetwijfeld nog een keer bespreken.

@

6 Reacties

 1. essen2punt0 schreef:

  Klinkt absoluut de moeite waard!
  (Hoor het wel wanneer het online staat toch? ;))

 2. Maar natuurlijk hoor je dat 🙂

 3. Lorenz van Gool schreef:

  Ik ben ook benieuwd! Lessig is de man!

 4. For president zeg ik je!

  ^^

 5. Daan schreef:

  Ik wil helemaal niet weten dat er alweer een interessant boek verschenen is. Leadbeater met We-Think achtervolgt me nog steeds…

Reageer