clear

zoeken

search

Onvermijdelijk: het volgen van bibliotweets

16 oktober 2008

De ontwikkelingen rondom Twitter blijven me verbazen. Ik hield het fenomeen in de gaten vanuit mijn ooghoeken en wist dat het populair was, maar ben toch wel een beetje verrast door de plotselinge piek in het gebruik ervan door bibliobloggers. Misschien was het de invloed van Erwin op OCN2008, misschien ook niet. Voor de OCN waren er tenslotte ook al een aantal collega’s mee in de weer.

Feit is dat ik besloten heb de tweets actiever te gaan volgen, en dat ik zelf ook meer vanaf mijn telefoon zal microbloggen. Ik zag laatst dat ik vragen die mij gesteld waren niet had opgemerkt en pas weken later antwoordde. Aangezien ik weet hoe vervelend het is om geen anwoord te krijgen op vragen (sommige mensen beheersen de mores van old skool e-mail nog niet eens) vind ik dat ik beter op moet gaan letten.

Vooralsnog loop ik nog wat te modderen met extensies voor Firefox die het niet doen. Ik ga van het weekend eens op zoek naar een betere tool. Alleen een Netvibeswidget is niet genoeg namelijk.

Dat wil niet zeggen dat ik opeens een adept ben. Noem mij maar een neutrale deelnemer. Ik houd gewoon graag in de smiezen wat er zoal gebeurt binnen het vakgebied. Als dat zich afspeelt binnen Twitter: soit.

Wendbaar moeten we zijn.

@

De twitterfontein is van Guus en Karolien, die in Londen zijn.

8 Reacties

 1. Daan schreef:

  Voor de OCN heb ik toch maar een account aangemaakt. Beviel eigenlijk best goed, ga ik nog over bloggen ook (maar de workshops Informatievaardigheden hebben nu even prioriteit).

  Voelde me alleen old skool met mijn sms’jes naar Twitter terwijl het leek of iedereen om me heen internet op zijn/haar mobiel had.

 2. Ha Edwin,
  Karoline IS in Londen. Ik zit gewoon achter mijn pc hier in Groningen de Tweets te volgen, helaas. Ik mis die gezellige mensen uit Noorwegen en Zweden!
  Ik heb de Fountain gemaakt, en draag zo een beetje bij aan ILI2008 zónder aanwezig te zijn .. “The Web is Ours”

 3. Hi Guus,

  Ik was je al aan het zoeken hier op het congres, maar jij zit gewoon in Nederland 🙂 Nu wil ik je niet jaloers maken, maar ik vind dit congres altijd weer een aangename ‘brainstorm’. En de mensen zijn inderdaad gezellig (en niet alleen de Scandinaviërs) 🙂 Tot ziens of mails :-

 4. @ Daan: dat is grappig want ik had juist het gevoel dat ik vals speel door met de telefoon naar twitter mobiel te gaan, in plaats van de sms-functie te gebruiken 🙂

  @ Guus: ha! ik ging er eigenlijk gewoon van uit dat je daar zou zitten, zeker omdat je wel vaker op pad bent. The web is ours indeed!

  @ Karolien: jij bent echt overal aanwezig dit jaar. Super! Geniet ervan.

 5. kwek schreef:

  Ik heb zo’n half jaar geleden mijn zoektocht naar een goede, stabiele, werkende FF-extensie opgegeven. Nog een tijdje met Twhirl, Snitter en met GTalk getwitterd, maar uiteindelijk werkt de gewone twittersite het meest stabiel. Een F5-je of klikje is snel genoeg geladen.

  Wat betreft mobiel twitteren kan ik //twitstat.com/m aanraden (das ongevraagd advies 😉 )

 6. Jan Klerk liet een goede zien op Picnic maar ik ben ff kwijt hoe die heette, zal ik hem nog eens vragen.

  Goede tip dat twitstat mobile. Heb ik meteen als favo in de Keizer gezet.

  Gracias Kwek!

 7. Jan Klerk schreef:

  Hi folks. Het is Twitterfox dat ik gebruik. Never nooit problemen!

 8. In twitterfox krijg ik mijn account niet geactiveerd. De bevestigknop reageert niet. Toch nog eens naar kijken dan….

  thxs

Reageer