clear

zoeken

search

NOS Mobiel: een prachtige applicatie

12 oktober 2008


De NOS is trots op NOS Mobiel en dat is volkomen terecht. Ik kwam de applicatie deze zomer op verschillende websites tegen maar tot voor gisteren was het er nog niet van gekomen om ‘m te installeren op mijn mobiel. Toen ik dat eenmaal gedaan had begreep ik alle lovende woorden: NOS mobiel is makkelijk te vinden in zoekmachines, eenvoudig te installeren en draait zo soepel dat je je afvraagt hoe ze het voor elkaar gekregen hebben om al die softwarecode in zo’n kleine toepassing te proppen.

De navigatie verloopt soepel, de informatie is goed leesbaar en komt voorbij als op je televisie. Het is een absolute aanrader, kortom.

Roeland Stekelenburg, hoofd Nieuwe Media bij de NOS, gaf onlangs een presentatie over deze tool op Mobile Monday Amsterdam. Die presentatie bevat veel informatie over het aantal downloads, de gebruikers en de tevredenheid van die gebruikers. Meer dan 100.000 keer gedownload, vooral door mannen, vooral op een HTC. Bekijk de presentatie op Marketingfacts.

Hebben bibliotheken inmiddels ook al ‘hoofden Nieuwe Media’, en afdelingen die zich bezig houden met de ontwikkeling van dit soort tools? Ik heb er nog niets over gelezen.

@

Reageer