clear

zoeken

search

Nieuw op Ning: Open Social en Chat

11 oktober 2008


Het is fijn om te constateren dat sommige webdiensten continu worden doorontwikkeld. Vandaag ontving ik een mail van de Ning Network Creators dat men afgelopen donderdag Open Social heeft geïntegreerd in Ning. Die toevoeging biedt de leden de mogelijkheid om toepassingen en widgets van derden meteen te koppelen aan de eigen profielpagina op Ning. Het profiel op Ning wordt dus automatisch getoond binnen die externe toepassing. Dat scheelt veel registreerwerk! Open Social zal later ook gebruikt gaan worden binnen Hyves.

Op Bibliotheek 2.0 heb ik net even gespeeld met de nieuwe mogelijkheden en hoewel dat nog niet helemaal intuïtief gaat zie ik de potentie er wel van in. Onder de foto op je persoonlijke pagina vind je nu de optie ‘add applications’. Als je daar op klikt krijg je een beperkt aanbod van toepassingen die je kunt toevoegen aan je profielpagina. De toepassingen worden onderaan je pagina geplaatst maar (zo ontdekte ik na een kwartier modderen) kunnen binnen je pagina verplaatst worden door er mee te slepen. Echt nuttig zijn de geboden toepassingen nog niet maar je ziet wèl meteen je Ning-profiel verschijnen als je zo’n toepassing activeert. Geweldig!

Ning heeft ook een nieuw netwerk gelanceerd waar je zelf Open Social Applicaties kunt maken. Daar heb ik me aangemeld als Noob.

Als klap op de vuurpijl heeft Ning ook een chatmodule gelanceerd, die ook meteen wordt gekoppeld aan de profielen van de leden. Mooi kun je die module niet noemen maar het is de moeite van het uittesten waard. In het verleden werkte ik al eens met externe chatmodules maar die verwijderde ik omdat de laadtijd van de hoofdpagina onacceptabel dreigde te worden. Ik heb de indruk dat het ook nu weer gevolgen heeft voor de snelheid van het netwerk, maar ik vind het wel een testsessie van een paar weken waard.

Bevrijd de avatars!

@

2 Reacties

  1. Patrick schreef:

    Daar ga ik met mijn pligg site

  2. Maar misschien doet Pligg op een gegeven moment ook wel mee aan open social?

    Ning heeft in ieder geval nog geen opties voor sociaal nieuws met stemmodules. Zou mooi zijn als zo’n netwerk als van jou gewoon geïntegreerd zou kunnen worden…

Reageer