clear

zoeken

search

Nationaal Archief zoekt Flickr op

03 oktober 2008


Ik geloof dat erfgoedinstellingen zichzelf veel tekort doen als ze geen gebruik maken van bestaande en veelbezochte podia online. Participatie in Wikipedia, het overhevelen van foto’s naar Flickr, het plaatsen van video’s op YouTube: het zijn onderwerpen die hier met de regelmaat van de klok terugkeren.

Gisteren attendeerde iemand mij op een seminar van Beelden voor de Toekomst. Het Nationaal Archief gaat samenwerken met Flickr: The Commons. Hij schreef: dat is wel wat voor jou toch, dat Flickr? Nou, eigenlijk niet dus. Het is meer wat voor hem. Ik ben er namelijk allang van overtuigd dat dit geweldig nieuws is, hij nog niet.

Ik zit aan de grens van de in 2008 te bezoeken evenementen bovendien. Ik hoop dus maar dat de resultaten van het seminar via een andere weg alsnog bekend worden en dat het twijfelende mensen over de drempel zal trekken.

Lees vooral ook even de posting van Christian, de Digitale Archivaris. Het doet je beseffen dat er wel degelijk sprake is van verandering 🙂

Zie eventueel ook:
Foto’s Library of Congress een succes
Een nieuwe digitale galerij van NYPL
150 voorbeelden van bibliotheken op YouTube en Flickr

3 Reacties

  1. Het gebruik maken van die diensten lijkt mij inderdaad bijzonder interessant te zijn voor dat soort van activiteiten. Zeker nadat de LOC het reeds voor deed met groot succes. Je zou je gaan afvragen wat er eigenlijk nog te twijfelen valt? Niets weerhoud je om een eigen kopie bij te houden, maar de beste manier om informatie te bewaren is nog steeds om ze te verspreiden en daar is het net juist erg goed in 🙂

    Leuke afbeelding trouwens.

    Krijg je dan een budget om naar zulke congressen te gaan? Want bijvoorbeeld het OCN gaan bezoeken als externe persoon kan je voor 2 dagen al een mooie 300 euro gaan kosten. Wat mij doet vermoeden dat je met zo’n kostprijzen wel moet kiezen waar je heen wilt. Wat dan weer niet erg bevorderlijk is voor de conferenties zelf, maar dat is weer iets anders.

  2. Nou er is een algemeen budget, dat over de medewerkers verdeeld wordt. Nu wil het toeval wel dat ik alleen nog maar naar evenementen ben geweest waar de toegang voor mij verder vrij was, maar dan heb je nog altijd de reiskosten en je niet-productieve uren.

Reageer