clear

zoeken

search

Microsoft Surface: een presentatie

22 oktober 2008

Deze week gaf Logica twee presentaties in de Zeeuwse Bibliotheek. Die van vanmiddag ging over Microsoft Surface. Een jaar geleden hoorde ik voor het eerst van dit fancy product maar nu ik een betere indruk heb gekregen van de mogelijkheden kan ik het met zekerheid zeggen: Surface is de bom!

Er zal nog onderzocht moeten worden of Surface ook daadwerkelijk zal kunnen worden ingezet. Op de vraag waar en hoe het eventueel kan worden ingezet is ook nog geen antwoord. We kregen wèl een antwoord op de vraag hoe groot de potentie van Surface is. Die is heel groot.

Bovenstaand filmpje kregen we vandaag ook te zien. Deel 2 vind je hier. Er bestaat ook nog een ronde variant, maar die schijnt nu nog onbetaalbaar te zijn.

Kijk ernaar en fantaseer, dan weet je alles.

@

7 Reacties

  1. Ricardo schreef:

    Er is een Nederlands bedrijf dat een vergelijkbaar product heeft ontwikkeld: //www.cantouch.nl

  2. Jan Klerk schreef:

    makes all your semantic shit touchable:)

  3. @ Ricardo: bedankt voor de tip! Dat product kende ik nog niet!

    @ Jan: lol 🙂

  4. Robert schreef:

    Hippe stuff, hebben jullie de Surface ook in het echt te zien gekregen of volstonden ze met foto’s en video’s?

    Het lijkt me een ideale onderzoekstafel, al je digitale bronnen verspreidt over het oppervlak waarbij je als team tegelijkertijd aan iets kan werken.

    Greetz

  5. Gaat nogal he? We hebben alleen beelden gezien, nog niet het apparaat zelf, maar dat schijnt niet zo lang meer te duren.

    Voor intern gebruik hebben we het nog niet eens besproken. Zou wel te gek zijn. Maar het is nog wel een vrij prijzige oplossing op dit moment..

  6. Het zou, zoals Robert zegt, inderdaad mooi binnen tafels geïntegreerd kunnen worden. Al denk ik wel dat deze techniek zich op termijn ook zal gaan verplaatsen naar laptops, waardoor het beter ingeburgerd zou kunnen worden en vooral minder duur vermoed’k. Een idee wat dit beestje nu kost?

  7. @ Benoit:

    Van de week mochten we brainstormen over de toepassingen en het was wel opmerkelijk dat we veel zaken bedachten die nu al kunnen met gangbare pc’s en laptops. We dachten vooral aan 3D-zaken.
    Toch heeft juist die oppervlakte, waar je met meerdere mensen aan kunt werken wel toegevoegde waarde.

    Het kale systeem (tafel met pc dus) ligt nu rond de 15 mille. Dat is nog wel een slok geld natuurlijk.

Reageer