clear

zoeken

search

Klassiekers deel 9: Morning Dew

10 oktober 2008

Van de week schalde iemand over het terras: ‘Hee Ed, van wie is het nummer Morning Dew ook alweer?’ Ik twijfelde geen moment en antwoordde: ‘van Tim Hardin’. Hij keek me ongelovig aan en zei: ‘dat zegt hij daar dus ook, maar ik geloof er geen reet van, hoewel jij me nu aan het twijfelen brengt.’

Die opmerking deed mij ook weer twijfelen en ik tikte ‘Morning Dew’ even in, als zoekopdracht op de Keizer. Die zoekopdracht leidde me meteen naar een interessant Wikipedialemma waar ik niet alleen leerde dat ik Tim Hardin verwarde met Tim Rose maar ook dat het nummer was geschreven door ene Dobson. Rose deed zich later echter voor als medeschrijver van het nummer en wist daar ook nog een slaatje uit te slaan door een gat in de wet op copyright in die tijd.

Nog interessanter was het om te zien hoeveel artiesten het nummer hebben uitgevoerd. Volgens de Wikipedianen is de uitvoering van The Grateful Dead het bekendst geworden. Dat kan allemaal best zo zijn maar van de mij bekende versies vind ik die van Rose toch het mooist. Hij staat op een fantastische verzamelaar die ik ooit voor vijf gulden kocht bij de Free Record Shop. Het is een van mijn favoriete verzamelaars, alleen al vanwege Van Morrison’s TB Sheets. Out of our heads!

Kom er maar in Tim Rose.

@

4 Reacties

  1. Erno Mijland schreef:

    Het meest bekend (en bovendien geniaal gezongen) is volgens mij de versie van Long John Baldry, afgelopen jaar op nummer 846 in de top 2000 van Radio 2. (De hele lijst met zoeklinks naar de video’s vind je op de Top 2000 in video.)

  2. BB schreef:

    Hij is wel mooi inderdaad, maar oftie wint?

  3. Juut schreef:

    Ik wist niet beter of het was van de Grateful Dead; ken het nl. al sinds mijn prille jeugd (eind jaren 60 denk ik…?), want mijn broer is een echte Deadhead… 😉
    Weer wat geleerd dus…
    Meteen maar ff Winamp geopend en weer eens ff beluisterd 🙂

  4. Back in time, altijd lekker 🙂

    The dead heb ik nooit zo goed begrepen. Ligt vast aan mij….

Reageer