clear

zoeken

search

Japanse tv-hit Silent Library komt naar Europa

24 oktober 2008


Wat is dit nu weer? 2waytraffic kondigt aan dat de programmaformule van de Japanse tv-hit Silent Library is verkocht aan zes Europese televisiestations.

De formule is bij de meeste van jullie vast al bekend maar toch nog even kort een samenvatting: zet een groepje mafketels bij elkaar in een bibliotheek en laat ze rare dingen met elkaar doen. Dingen die normaal gesproken zouden leiden tot luide kreten, gillen van pijn en meer van dat fraais. De ‘twist’ zit ‘m hier in dat de kandidaten in de bibliotheek stil moeten zijn en hun kreten dus juist moeten smoren.

Daar zijn we als bibliotheken lekker mee. Krijgen we straks te maken met allerlei idioten die het spel komen uitproberen in de lokale bibliotheek.

Please try this at home!

@

7 Reacties

  1. Janneke schreef:

    Uhh.. kan aan mij liggen, maar kijk ik dit niet allang op MTV?

  2. @ Janneke:

    Dat zou heel goed kunnen! Zelf kijk ik zelden of nooit naar muziekzenders dus ik mis nogal eens wat dingen die zich daar afspelen. MTV Nederland?

    Of bedoel je meer dat je er vergelijkbare programma’s tegenkomt?

  3. Dat kaartenspel waarmee ze beslissen wie aan de beurt is, heeft wel veel weg van “weerwolven”. Verder vind ik het concept veel weg hebben van “Jackass in the library”. Niet echt mijn stijl, maar daar zal wel niet iedereen op dezelfde manier over denken vermoed’k.

  4. Daar lijkt het inderdaad wel op. Ik verbaas me altijd over de wat extremere benadering door Japanners. Hun bananasplit was ook altijd net wat heftiger. Elkaar plotseling op het potje tikken, hartverzakkingen veroorzaken: u name it.

  5. Janneke schreef:

    Ik bedoel idd een vergelijkbaar programma. Ik ben de naam kwijt, maar het concept draait om een groep jongeren die pijnlijke/rare/smerige opdrachten uitvoeren in de bibliotheek, afgewisseld met camp filmpjes van een samourai meester a la Pai Mei v Kill Bill.

    Tis idd Mtv nederland.

  6. Astrid schreef:

    Laat ze maar komen, die mafketels. Wij hebben geen stille bibliotheek meer!

  7. Ik zal er eens op letten. Doet wel wat voor het imago van bibliotheken, juist bij die doelgroep :-/

Reageer