clear

zoeken

search

In de startblokken: Betafactor.nl en Betabibliotheek.nl

14 oktober 2008


Het heeft even geduurd maar vandaag is het zover: de domeinnamen www.betafactor.nl en www.betabibliotheek.nl zijn geclaimd, geactiveerd en klaar voor gebruik.

Verwacht er nog niet teveel van want ik heb er bewust nog niet zo veel aan gedaan. Ik heb alleen een basisopzet gemaakt, die in de komende maanden verder gestalte zal krijgen. Het belangrijkste is dat de domeinen nu actief zijn en daarmee ook kunnen worden aangemeld bij zoekmachines en andere websites.

Betafactor.nl wordt de hoofdsite van het project Bètabibliotheek, betabibliotheek.nl zal fungeren als promotieblog.

Morgen heb ik een nog een laatste overleg, in Den Haag. Volgende week ga ik beginnen met bloggen en alles wat daarmee samenhangt en hoop dat belangstellenden dan vanzelf aan zullen sluiten. Voor nu kan ik alleen maar zeggen dat iedereen welkom is op Betafactor en dat ik me aanbevolen houd voor alle suggesties, tips en andere feedback. Het staat iedereen vrij om mee te bloggen, ook op Betabibliotheek.nl. Als je daar belangstelling voor hebt hoor ik dat graag.

Ik ben van plan veel tijd te investeren in de online vindbaarheid van de website. Dat doe je vooral met interessante teksten en beelden, maar verwijzingen op andere sites helpen natuurlijk ook. Hoewel ik besef dat je linkliefde niet afdwingt met verzoekjes zou ik iedereen die het project een warm hart toedraagt toch willen vragen een linkje op te nemen. In een blogroll, een post, op een website: waar dan ook. Ik ben je erg dankbaar als je die moeite een keer wilt nemen.

Nogmaals, dit is nog maar het begin. De afgelopen weken heb ik me vooral georiënteerd op het onderwerp en gekeken welke organisaties en websites al actief zijn op dit gebied en op welke wijze. Ik kreeg daarbij veel links doorgestuurd via de mail. Bedankt daarvoor! Met collega Enno besprak ik de mogelijkheden en beperkingen van Ning en bekeken we of die een koppeling met de bibliotheek Nederland later niet in de weg zouden staan. Met OCLC bespraken we de mogelijkheden van een widget, met de werkgroep de taakverdeling en de schets van aanpak. Ik zoek nog een goede designer en eigenlijk ook een programmeur. Of beter nog: iemand die veel weet van code maar ook begrijpt wat we bedoelen met Bibliotheek 2.0. Schroom niet me te tippen als je zulke mensen kent.

Het moge duidelijk zijn: er is nog veel werk te doen maar hee: het is tenminste te doen!

@

NB: de advertenties op Betafactor had ik al afgekocht bij Ning, maar ik zie nu dat ze er weer staan. Blijkbaar wordt dat toch niet automatisch afgeschreven van je creditcard. Ik ben een card-noob 🙂

11 Reacties

  1. gflctrd!

    betabibliotheek.nl link loopt nog niet door, maar dat wist je al, he?

    iemand die van code en bibliotheek 2.0 weet: Marc van der Meulen (Twitter @nazdrave1970) al gevraagd?

  2. @ Marina,

    Wat bedoel je nu met dat doorlopen? Ik denk dat ik het nog niet weet dus.
    Heeft nazdrave nog tijd over denk je? Bij welke bibliotheek werkt hij?

    @ Daan: dank je!

  3. Hoi Edwin,

    Ik bedoel dat als je naar //www.betabibliotheek.nl gaat je te zien krijgt dat je in dev/null terecht bent gekomen. In de werkgroep Betabibliotheek constateren Jaap van de Geer en JoukeinEnschede dat ook, dus het ligt niet alleen aan mijn PC, denk ik.

    Ik weet niet of Nazdrave tijd over heeft. Er zat toch ook iets van betaling aan vast?

  4. Ik had dit vanochtend ook even (als je de adressen al eerder hebt bezocht) maar na het opruimen van de cache (met crapcleaner bijvoorbeeld) zou het verholpen moeten zijn.

    Ik zit nu aan een baliepc en zowel in firefox als explorer gaat het goed. Nu. Hou me op de hoogte als dat niet zo is!

    Dank.

    Ik zal Nazdrave eens mailen. Er is inderdaad budget voor aanpassing van software en verwerving van content. Dat mag het probleem niet zijn!

    @

  5. schrijverdezes schreef:

    Mooi! Dat belooft wat.
    Mijn natuurkundeleraar op de middelbare school zei altijd: ‘Wie oren heeft die hore, energie gaat nooit verloren.’ Je ziet maar weer dat-ie gelijk had.
    Groet van schrvrdzs
    p.s. Voel je je al een beetje een nerd?

  6. Haha,

    En of ik me een nerd voel! Neem nu al die mooie citaten, zoals die van oom Einstein:
    “Things should be made as simple as possible, but not any simpler.”

    Heerlijk toch?

  7. Oom Albert schreef:

    Goed geciteerd neef! Ik ben wel eens even een bang dat ik uit de tijd begin te raken (want alles is relatief nietwaar), dus zoiets doet mijn oude hart goed.
    E=mc2, zeg ik altijd maar.
    Met een hartelijke groet!

  8. Oom Albert schreef:

    ‘een beetje bang’, bedoelde ik natuurlijk
    OA

  9. Astrid schreef:

    Misschien ligt het aan mij, maar ik vind die Ning al snel zo vol en onoverzichtelijk. Je Bètablogger ziet er al wat rustiger uit, vindt scribbles wel prettig.

    Als ik iets beter weet wat ik er kan vinden en verwachten, zal ik er zeker wat over schrijven en de linkjes verspreiden. Tot die tijd volg ik je met spanning.

    Succes met vullen!

  10. Betabieb schreef:

    Thanks de nonkel

    @ Astrid. Overdaad schaadt al snel inderdaad. Het is altijd weer zoeken naar balans tussen widgetkermis en soberheid. Listig.

    Ooit ga ik ook nog eens voor mijn eigen blog zitten ^^

Reageer