clear

zoeken

search

GamesTM: een prima tijdschrift

06 oktober 2008


Tot twee jaar geleden kocht ik regelmatig tijdschriften over gaming. Dit deed ik vooral om het overzicht te bewaren binnen het krankzinnig grote aanbod van games, maar ook omdat het onderwerp in de breedste zin van het woord mijn interesse had en heeft. Op een zeker moment ben ik afgehaakt. Voor collectievorming in de bibliotheek was het niet langer nodig het vakgebied bij te houden, met de toon van Nederlandse gametijdschriften was ik een beetje klaar (daar richt men zich vooral op een jonger publiek) en mooie internationale magazines als Edge vind ik met 10 euro per editie toch echt te duur.

Vorige week zag ik het nieuwe tijdschrift GamesTM in de schappen liggen, een zogenaamd Multiformat Games Magazine. Omdat de cover er aantrekkelijk uitzag besloot ik het te kopen en nu ik het heb uitgelezen kan ik niet anders zeggen dan dat ik verrast men door de kwaliteit ervan.

Geen flauwe grappen en grollen, geen overbodige tierelantijnen: de artikelen in GamesTM zijn goed geschreven en bieden diepgang. Het feit dat het tijdschrift ook boeiende achtergrondartikelen bevat maakt het af. Zo las ik in nummer 5 fijne artikelen over een groot Serious Gaming-initiatief van de NASA, de betrouwbaarheid van de gamepers en de kunst van het schrijven van verhaallijnen voor games. De previews en reviews van games mogen er ook zijn.

Kort samengevat: GamesTM misstaat niet in de tijdschriftencollectie van je bibliotheek.

@

2 Reacties

  1. Henk schreef:

    Voor de jeugdafdeling (t/m 14) of meer voor volwassenen (15+)?

  2. Het is wel meer 15 + Henk, al weet je het maar nooit met al die mediawijsneuzen 🙂

Reageer