clear

zoeken

search

De verborgen mogelijkheden van Gmail Labs

09 oktober 2008

Soms vergeet je wel dat dingen er anders uitzien als je ze vanaf een andere plek bekijkt. Gewend als we zijn te zoeken met Google, zijn we ook geneigd te denken dat iedereen dezelfde zoekresultaten krijgt voorgeschoteld als wij. Niet dus. Ten eerste wordt er meer en meer gezocht terwijl men is ingelogd op een Google account. Dat beïnvloedt de zoekresultaten die worden getoond. Ten tweede werkt Google met verschillende datacenters en zoekindexen per gebied; mensen die zoeken in de Verenigde Staten zien andere resultaten dan mensen in Europa of Azië.

Zo kon het gebeuren dat ik pas vandaag leer dat Google’s Gmail een eigen ‘Labtab’ heeft. Ik leerde ook meteen waarom ik dat lab nog niet kende: je ziet het tabblad alleen als je de taalinstellingen van Gmail op Engels (VS) zet. Dit verborgen lab bevat al zoveel aanvullingen op gmail dat je er gerust een uurtje of twee voor uit kunt trekken om ze uit te proberen. Dat bewaar ik maar voor later.

Ik stuitte op de Gmail Labs omdat veel sites melding maken van het feit dat Google deze week Mail Goggles geïntroduceerd heeft. Goggles is een optionele filter die gebruikers van Gmail vijf simpele rekensommen voorschotelt, die binnen de minuut correct beantwoord moeten worden. Lukt dat niet, dan wordt de mail niet verstuurd. Deze filter zou moeten voorkomen dat je in een dronken bui mails verstuurt waar je later spijt van zou kunnen krijgen.

Spijt? ‘Spijt is wat de geit schijt’, zou wijlen Herman Brood dan zeggen.

Zou Google ook Blogger Goggles overwegen? Blijft de filter wel optioneel? Moet je straks bewijzen dat je volledig toerekeningsvatbaar bent, voordat je teksten mag publiceren?
Wat een onzin. Ik gebruik dan wel Big String, als het moet. En bovendien is het met teksten en alcohol een beetje zoals het volgens Bill Hicks is met muziek en drugs. Zie de video.

De audio van die video is NSFW overigens…

@

8 Reacties

  1. Google Labs heeft al wat leuke speeltjes, maar Gmail Labs kan daar ook al aardig aan mee doen.

    Ik gebruik de :
    * superstars
    * signature tweaks
    * custom date format
    * muzzle
    * hide unread counts
    * quote selected text
    * navbar drag and drop
    * forgotten attachement detector
    * custom label colours
    * mark as read button
    * go to label

    Om maar een ideetje te geven van wat er daar allemaal mogelijk is.

    Het is vooral goed gezien van die mannen om alles in opties aan te bieden. Je hoort namelijk vaak reacties van gebruikers die bepaalde dingen liever niet zouden willen en langs deze weg is het eenvoudig aan en uit te zetten.

    BTW wat heeft het clipje eigenlijk met het bericht te maken? Want dat ontgaat mij toch even. Niet dat het niet grappig is.

    Had het bericht over de zatte modus deze morgend ook gelezen, maar ik begreep wel niet goed wie er wanneer hij zat is nog de behoefte voor voelt om te gaan mailen. Het is in elk geval ook wel een leuke manier om aan braintraining te doen 😉

  2. De relatie met het filmpje is misschien wat ver gezocht maar hicks begint met het verhaal dat de beste muziek is gemaakt door mensen die ‘ real f*** high on drugs’ waren.

    Misschien worden de beste teksten ook wel geschreven door mensen die dronken zijn. Je weet het niet he?

  3. Ah op die manier … had die 2 nog niet met mekaar in contact gebracht. Normaal gezien ben ik altijd wel goed in het ontrafelen van zulke verbanden, maar het zal vandaag mijn dagje niet zijn.

  4. Soms ben ik iets te expliciet, soms iets te impliciet. Het blijft zoeken naar balans he…

  5. boesje schreef:

    Hoe is het vandaag met de balans ?

  6. Die is altijd meer dan uitstekend, als ik vrij ben 🙂

  7. boesje schreef:

    ja dat kan ik alleen maar bevestigen. Ik ben weer eens een dagje aan het puinruimen geweest. Om kwart voor vijf kon ik eindelijk afmaken waar ik ‘s morgens aan begonnen was.

  8. jammer altijd, dat soort dingen, maar goed: het ruimt wel op.

Reageer