clear

zoeken

search

Boek Boksschool de Stads Ring gratis te downloaden

30 oktober 2008


8 september j.l. schreef ik over de expositie en het boek Boksschool de Stads Ring. Ik had het boek op voorhand besteld en was daardoor een van de 110 gelukkigen die het boek die dag in ontvangst mocht nemen.

Een paar maanden eerder sprak ik met Mischa over de voor- en nadelen van Copyright en Creative Commons. Mischa beloofde het boek in een later stadium onder CC-licentie te publiceren op zijn website. Vandaag lees ik in een persbericht dat het zover is. Het boek kan door iedereen gratis gedownload worden. Prachtig! Ik citeer uit dat bericht:

Documentair fotograaf Mischa de Muynck geeft vanaf 1 november 2008 zijn eerste boek “Boksschool de Stads Ring” in digitale vorm gratis weg. Mischa heeft voor de opleiding fotografie aan de kunstacademie st. Joost gedurende enkele maanden vertoefd tussen de vele culturen die samenkomen in deze boksschool in de wijk Dauwendaele in Middelburg. Hier is een fotoverhaal uit ontstaan dat van 7 september t/m 12 oktober 2008 geëxposeerd is in kunstruimte deWillem3 in Vlissingen. Intensieve zwart-wit beelden van de vechters vóór en na de trainingen, actiefoto’s, zweet, stoere poses, concentratie en ontspanning.

“Kunst moet de intentie hebben om gekopieerd te worden, als dat niet zo is, dan is het geen kunst voor de 21e eeuw”. Vandaar dat Mischa heeft besloten om zoveel mensen de kans te geven om het boek te kunnen bekijken. Hij doet dit door het boek gratis in digitale vorm aan te bieden op zijn website (www.magnek.nl). Dit boek is te downloaden en verder te verspreiden onder een zogenaamde Creative Commons licentie. Creative Commons biedt auteurs, kunstenaars, wetenschappers en onderwijzers de vrijheid om op een flexibele manier met hun auteursrechten om te gaan. Mischa is een verhalenverteller, hij vertelt deze verhalen met zijn fotografische beelden. De verhalen zijn in kleur en in zwart-wit. Het zijn verhalen over mensen en meer. Maar altijd verhalen die je meezuigen, waardoor je bijna tastbaar aanwezig bent. verhalen waar je niet zomaar vanaf bent. Op dit moment is Mischa bezig met zijn eindexamenjaar aan de kunstacademie st. Joost richting documentaire fotografie.

“Kunst moet de intentie hebben om gekopieerd te worden”. Dat citaat bevalt me wel.

Downloaden maar!

@

6 Reacties

  1. Mischa schreef:

    Een bedankje aan mijn “media-adviseur” is wel op zijn plaats dacht ik. Dus bedankt klasgenootje 😉

  2. Graag gedaan Mischa!

    Kreeg via Hyves overigens wel te horen dat je site een paar keer plat lag. Inmiddels weer in orde, maar ik zag het zelf gisteren ook. Een tikkie instabiel momenteel? Of kunnen de servers de aanloop gewoon niet aan?

  3. Mischa schreef:

    ik zag het ook, Murphy?

  4. Misschien zoiets ja 🙂

  5. Mischa schreef:

    het rare is dat de link //www.magnek.nl op je hyves-blog inderdaad een 403 geeft. De andere links op de hyves doen het wel en op je “normale” blog doen ze het ook naar behoren. Vreemd dat Hyves 😉

  6. Dat is inderdaad wel vreemd. Volgens mij is er niets vreemds aan de link verder.

    mmmm

Reageer