clear

zoeken

search

Beursverdriet in foto’s

20 oktober 2008


Op Sad Guys on Trading Floors en The Brokers with hand on their faces Blog wordt je geconfronteerd met de emoties van beurshandelaren in de afgelopen weken. De beelden spreken voor zich.

@

9 Reacties

  1. boesje schreef:

    Wat een old-skoolfoto zeg. 1980 staat er op zijn shirt.

  2. Een jaar om in te lijsten:

    De NOS begint met de officiële uitzending van Teletekst.

    Jack Middelburg wint de 500 cc-klasse van de TT Assen.

    In Amsterdam breken grote rellen uit als de politie krakers wil verwijderen uit een pand aan de Vondelstraat. De straatgevechten houden enige dagen aan.

  3. Robert schreef:

    Stiekem maken dergelijke foto’s een soort van “eigen schuld dikke bult” gevoelens bij me los. Aan de ene kant ben ik blij met de aandelenhandel (daardoor kunnen immers bedrijven nieuwe ideëen verder ontwikkelen + als maatschappij kunnen we dure voorzieningen blijven betalen) maar aan de andere kant is er ook sprake van een grote mate van hebzucht.

    Het “eigen schuld dikke bult” gevoel zou overigens sterker zijn geweest als de bankiers waren gefotografeerd die de riskante bankproducten hadden bedacht : )

    Greetz

  4. prachtig! het mooie vind ik dat het nu lijkt alsof de emotie het resultaat is van de beursafgang, maar ze is net zozeer de oorzaak. Geld = schuld énde vertrouwen. En zo draait de wereld rond en rond 🙂

  5. @ Robert en Marina: dat is precies het interessante van de foto’s: het is die rare snelle wereld van geldverdienen en ik moet toegeven dat ik bij al het financiële nieuws vooral dacht aan de invloed op mijn directe omgeving en de nabije toekomst.
    Daarom is het wat vreemd om deze mensen opeens zo te zien. Wat een stuiterbanen hebben die toch.

    Ik vond de film Wall Street om precies dezelfde reden interessant.

    Unreal.

  6. boesje schreef:

    Ik ben benieuwd wanneer iedereen weer begint te zeuren over de onkunde van de beleggers bij de pensioenfondsen. Zeker als de resultaten van deze pensioenfondsen bekend gemaakt zullen worden.

  7. essen2punt0 schreef:

    Mooi vanuit de eenvoud trouwens. Een mondiale crisis gevangen in foto’s van specifieke mensen. mooi.

    Ik las trouwens ook al op meerdere plekken dat er al een gezicht voor deze kredietcrisis is gevonden in de vorm van Simone Wallmeyer.
    In ieder geval volgens The Independent, Volkskrant banen en ga zo maar door.

    (Slaat 1980 trouwens gewoon niet op zijn beursnummer, net zoals die charmante andere outfits die je soms langs ziet komen?)

  8. Irene schreef:

    Ook fantastisch is het filmpje waarin twee mannen uitleggen hoe de subprime crisis tot stand is gekomen: //www.youtube.com/watch?v=mzJmTCYmo9g

    Geweldig!

  9. @ Boes: vast een kwestie van tijd inderdaad…

    @ Essen: Daar is de Simone mooi klaar mee. Vallende ster tegen wil en dank 🙂

    Ik denk dat die 1980 inderdaad voor iets dergelijks staat.

    @ Irene: bedankt voor die mooie link! Goed bekeken inmiddels ook!

Reageer