clear

zoeken

search

Besteld: Het Innovatieplatform

24 oktober 2008


Marie-José Klaver attendeerde mij woensdag als eerste op het boek Het Innovatieplatform, van Frans Nauta. Gisteren las ik er een artikel over in de krant.

Uit de samenvatting:

Het resultaat is een spannend en bij wijlen verbijsterend boek over gesmoord enthousiasme, gemiste kansen, poldercultuur en innoveren in het centrum van de macht. Nice to know voor ieder die wil weten waarom een met veel elan gepresenteerd initiatief als het Innovatieplatform tot weinig leidt; need to know voor ieder die innovatie op gang wil brengen.

Ik wil dit boek erg graag lezen, vooral omdat ik verwacht er veel in te herkennen. Omdat het nog niet verkrijgbaar is in de bibliotheek heb ik het besteld bij Bol.com.

Zie ook:

Homepage Innovatieplatform
Artikel ScienceGuide
Artikel Elsevier
Artikel Trouw
Eerste 5 van 22 hoofdstukken gratis als PDF

@

2 Reacties

  1. Robert schreef:

    Stoer! Ik had ook het artikel gelezen en werd er ook erg enthousiast over. Wat hij vertelde over de grote hoeveelheid ambtenaren vond ik erg treffend. Een ministerie heeft al snel een paar duizend beleidsmedewerkers in dienst terwijl Philips af kan met 200 man.

    Nu weet ik ook wel dat de vergelijking voor een deel niet opgaat, maar het geeft toch aan dat de overheid misschien een redelijk log monster is als het om daadkracht gaat.

    Ook de strijd tussen de diverse ministeries vond ik nogal dubieus. Je zou verwachten dat er een gemeenschappelijk doel zou zijn dat iedereen nastreefde, maar iedereen bleek nog even hard te rennen voor zijn of haar eigen toko.

  2. @ Robert:

    Precies! Wat ik ook interessant vind is dat de mechanismen op Macroniveau ook weer te herkennen zijn op microniveau. Afdelingen zijn dan de ministeries.

Reageer