clear

zoeken

search

Picnic 08: Charles Leadbeater over de creativiteit van de massa

24 september 2008


Kwart voor twee woensdagmiddag. Ik ben geland op Picnic. Vriend Jan was al aanwezig en had al veel geregeld. Inmiddels ben ik online, zit de eerste koffie in mijn mik en laat ik alles even op me inwerken.

Het terrein van de Westergasfabriek zelf is niet veranderd maar de organisatie van Picnic heeft gekozen voor een compleet andere indeling. Da’s even schakelen in je hoofd. De grote conferentiezaal is nog wel in gebruik voor de keynotes. De zaal is nu al afgeladen voor Charles Leadbeater, een man waar ik eigenlijk niets van weet.

Leadbeater spreekt zonder begeleidende powerpoint. Verfrissend. Zijn verhaal is echter niet nieuw voor me. Het gaat over de potentie van grote samenwerkingsverbanden online. Het is eigenlijk het verhaal van Wikinomics. Het filmpje dat hij nu laat zien kennen we al. Het is een mooi voorbeeld van creativiteit van de massa en een voorbeeld van het bereik ervan bovendien.

Ik zie nu dat de vier minuten-video van We Think ook te kijken is op YouTube. Ik heb er geen geluid bij maar als ik de beelden zie durf ik wel te gokken dat dit filmpje het verhaal van Leadbeater aardig samenvat.

Inmiddels is Clay Shirky aangeschoven. Naar die dialoog ga ik even iets geconcentreerder luisteren.

@

2 Reacties

  1. Daan schreef:

    Thanks, dat boek kan ik nu dus definitief dichtslaan. Ik ben sinds de vakantie in Londen in juli geen pagina dichter bij het einde gekomen dan 128, ik denk dat ik het daar maar bij laat.

    Enjoy,
    Daan

  2. Heel goed, dat had Jan ook al…

    thxs en groetjes

Reageer