clear

zoeken

search

Online Conferentie 2008

29 september 2008


Op 7 en 8 oktober vindt in de Amsterdamse RAI de Online Conferentie 2008 plaats. Deze editie van de OCN heeft als thema ‘kennisklimaatverandering’.

Op de conferentie zijn veel exposanten aanwezig en de organisatie heeft veel interessante sprekers weten te strikken. Ik zal met belangstelling luisteren naar Erwin Blom, Henk Blanken en Tim Spalding.

Ik zal ook aanwezig zijn bij het onderdeel Bibliotheek 2.0 is Happe.Ning, mogelijk zelfs twee dagen. Dit onderdeel is niet de Happe.Ning zoals we die al brainstormend voor ons zagen in mei van dit jaar maar moet eerder worden gezien als een voorloper daarvan. Leden van Bibliotheek 2.0 geven lezingen en workshops en zijn aanwezig voor prettige gesprekken met belangstellenden. Zie het programma.

Ik begreep dat de internetvoorzieningen van de RAI niet best zijn dus mijn aanvankelijke plan om live te gaan bloggen op het evenement laat ik maar varen. Ik breng achteraf wel verslag uit. Ik benadruk ook nog maar eens dat ik zelf geen workshops zal geven of deelneem aan panels. Door een misverstand is mijn naam toch in het programma beland maar dat is voor mij geen reden om alsnog te zwichten.
Ik heb al vaak genoeg uitgelegd waarom ik zulke sessies persoonlijk niet interessant vind. Het is zoals ik het stel op Bibliotheek 2.0: “Live presentaties laat ik graag over aan de liefhebbers, wat dan weer niet persé geldt voor het aanschuiven aan een gezellige tafel.” Hieruit kun je concluderen dat ik het wèl leuk vind om een op een de dialoog aan te gaan en dan eigenlijk nog het liefst met de voeten op tafel en een versnapering erbij.

‘On verra’, zeggen de Fransen dan.

InformatieProfessional staat deze maand ook in het teken van de OCN. Zo interviewde Marie-José Klaver Tim Spalding. Dat artikel staat ook full-text op de website.

Tot volgende week!

@

8 Reacties

 1. Wilma schreef:

  Mooi. Dan krijg ik volgende week dus antwoord op de vraag of je ook werkelijk bestaat(plus alle andere ningers die ik alleen virtueel ken). Ik heb er wel zin in, ondanks alle organisatie problemen! Weet niet of ik het de 7e red, maar de 8ste ben ik er uiteraard bij. Dus tot dan!

  Groetjes
  Wilma

 2. Ha! Zal ik een virtueel pakkie aandoen?

  Tot volgende week Wilma!

 3. Wilma schreef:

  Haha, dan doe ik mijn virtuele jurk aan. Komt vast goed! Tot dan.

 4. Astrid schreef:

  Slechte internetvoorzieningen op een online conferentie…
  Het moet ook niet gekker worden!

  Dan maar weer ouderwets om de tafel, desnoods met de voeten van de vloer. Look out voor een real life berlinerin 😉

 5. Inderdaad wel bijzonder :-/

  I Will 🙂

 6. zwelgje schreef:

  Tim Spalding is niet helemaal zeker wanneer en welke sessies hij spreker is. kan iemand hem dit mailen? of in onderstaande topic posten.
  Dank!

  //www.librarything.nl/talktopic.php?topic=46606#

 7. Hoi Zwelgje,

  Dat durf ik ook niet met zekerheid te zeggen. Het beste kun je dit vragen aan Jan Klerk, die de track voorzit, of even op het platform van de Happe.Ning

Reageer