clear

zoeken

search

Links verrijken met Apture, of toch maar niet?

08 september 2008


Twijfel. Ergens op een website zag ik een merkwaardige link. Toen ik de muisaanwijzer erboven plaatste verscheen er een pop-up. Ik heb een hekel aan pop-ups.

Dit was echter wel een mooie, met relevante inhoud bovendien. Ik kreeg het scribd-document waar men naar verwees ter plekke te zien, zonder door te hoeven klikken. Het betrof een menu van Apture, een bedrijf dat van statische websites interactieve platformen wil maken.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het mooi vind. Kijk maar eens naar de voorbeelden op het Apture-blog en op Liberating the Literature. Een test op een proefblog leerde me dat installatie van deze toepassing kinderspel is. Het aanbrengen van interactieve links wijst zich ook vanzelf.

Toch neem ik meteen weer afscheid van Apture. Ik heb een hekel aan pop-ups.

Of doe ik nu iets doms en laat ik een mooie kans op blogverrijking liggen?

Roept u maar!

@

12 Reacties

  1. madbello schreef:

    Ik ben net wakker en gelijk dat ding op een oude html pagina gezet, ga straks kijken wat het kan en wat het precies is, maar lijkt mijn best leuk.

  2. Anoniem schreef:

    Niet aan beginnen, dit heeft een vrij hoog irritatie-gehalte!

  3. madbello schreef:

    Zo op het eerste gezicht zou het een hele verrijking zijn voor een statische html site, maar het is inderdaad jammer dat van al die opdringerig popups. Opzich is de toepassing best wel leuk en handig en zou veel mogelijkheden hebben.
    Misschien leuk om het toe te passen op afzonderlijke info pagina’s met waarschuwing vooraf, omdat ik denk dat 95% van de mensen die hele pagina gelijk wegklikken bij zo veel popups. jammer

  4. schrijverdezes schreef:

    Sommige blogs zijn toch al rijk genoeg van zichzelf? (Ik hou niet van toeters en bellen, dus ik ga niet eens kijken.)
    Groet van schrvrdzs

  5. Anoniem schreef:

    Het is in feite een nieuw venster, dat opengaat na een 3 seconde durende hover en pas dichtgaat na een klik. Het is een lullig klein venstertje. Het enige ‘dynamische’ is het iets te lang durende animatietje.

    Wat is er mis met overzichtelijke informatieve websites die je na een klik (interactie!) bereikt?

  6. @ Allen:

    Heldere taal! Dank.

  7. biebblogger schreef:

    Het is misschien bedoeld om de bezoeker op de eigen pagina te houden. Maar het gevaar is overkill, dus een te veel toepassen van deze pop-ups. Daarbij, pop-ups klik ik meestal direct weg. (en ik niet alleen) Ik begin er dus maar niet aan.

  8. Het doet mij verdacht veel denken aan mashup van diensten die ik reeds eerder ben tegengekomen. Persoonlijk zou ik het wel gebruiken, maar pas nadat er iets kan getweakt worden aan de manier waarop de vensters verschijnen.

    Want het is inderdaad enorm vervelend om pop-up’s te krijgen. Ook al worden die pas getoond wanneer je muis over die links gaat. Je moet namelijk scrollen en dat daarvoor ga je niet telkens weer naar de zijkant gaan.

    Een mogelijke oplossing zou zijn om iets te kunnen meegeven zodat de pop-up’s pas getoond worden nadat je x seconden bovenop de link staat. Of als je er op klikt en de optie krijgt om de link zo te openen of het via een pop-up weer te geven.

    Al zou ik die pop-up’s wel vervangen door tekstballonen die automatisch weg gaan als je je muis ervan wegneemt. Tenzij je een play/pauze knop hebt ingedrukt zodanig dat die kan blijven staan.

  9. Ik laat het voorlopig maar voor wat het is. Het is eigenlijk al te veel als 2 of 3 mensen zich ergeren; dan wekt het meer irritatie dan dat het iets toevoegt…

  10. Hans schreef:

    Idd Henk, vreselijk.
    Je kunt toch gewoon een “alt” tekst aan je link hangen.
    En in de statusbalk verschijnt ook de URL van de link …. daar heb ik genoeg aan.

  11. Heb zelf nog altijd plezier van linkification. Altijd vreemd als ik op pc’s werk waar dat niet is geïnstalleerd.

Reageer