clear

zoeken

search

Google soms knap irritant

18 september 2008


Hoewel Google Street View nog steeds controversieel is beschouw ik het als een toepassing met toegevoegde waarde. De aankondiging op het officiële Google Blog, dat Street View nu ook beschikbaar is voor Google Maps Mobiel, was voor mij dan ook aanleiding om de nieuwe versie van GMM (2.3.1) te downloaden met de Keizer.

Mooi verhaal. Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd maar ik krijg steeds de oude versie aangeboden als bestand. Het lukt gewoon niet. Knap irritant. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan tijdsverspilling met digitaal gepruts. Is iemand anders er toevallig wel al in geslaagd om de update te downloaden op de mobiel? De fout kan natuurlijk ook bij mij liggen…

Nog meer ergernis: sinds een week krijg ik bij veel zoekacties in de Google Custom Search van dit blog ongevraagd zoekresultaten uit YouTube meegeleverd. Dat er een paar gesponsorde resultaten bijzitten, ok, maar video? Dat voegt toch niets toe? Iemand enig idee wat daar achter zit? Heeft dat iets te maken met de ‘hidden site seach feature‘? Vinnik ook niet leuk, geen grip hebben op zoekacties 🙂

Laat ik afsluiten met wat positiever Googlenieuws: afgelopen woensdag heeft Google Labs Google Audio Indexing (Gaudi) gelanceerd. Daar werd al langer aan gewerkt maar nu kan er ook echt in gezocht worden. Dat biedt interessante perspectieven.

@

4 Reacties

  1. Johannes Verelst schreef:

    Bij een Custom Search Engine kan je ook opgeven welke sites je wilt uitsluiten in je zoekresultaten. Geen idee of dit gaat werken, maar je zou kunnen proberen om de youtube domeinen in die lijst te zetten. Dan ben je misschien de video’s kwijt.

  2. Hoi Johannes,

    Dat is wel een goed plan. Ik zal van het weekend weer eens kijken naar de definities.

    Thanks!

  3. boesje schreef:

    Heb je daar wel tijd voor dan? By the way, hoe beviel het “birdwatchen”?

  4. Die tijd maken we gewoon he. Het was een mooi muziekje maar het is eigenlijk van die muziek waar je bij moet gaan liggen. Erg ingetogen. Maar evengoed: mooi!

Reageer