clear

zoeken

search

Expositie en boek: Boksschool de Stads Ring

08 september 2008


Gisteren werd in de Willem 3 in Vlissingen de expositie Boksschool de Stads Ring, van Mischa de Muynck, geopend.

Nu kan ik met de beste wil van de wereld nog niet beweren dat ik vaak naar openingen van exposities ga. In de Middelburgse Lange Noordstraat, bij mij om de hoek, lijken er steeds meer ateliers bij te komen. Dat vind ik geweldig, omdat die straat er een zekere allure van krijgt. Bij ateliers horen echter ook openingen van exposities en daarvan krijg ik op de een of andere manier altijd de kriebels. Vraag me niet waarom. Iets met te select, iets met te geforceerd.

Voor Mischa maakte ik graag een uitzondering. Mischa is een oud-klasgenoot die bijzonder mooie foto’s maakt en wiens blog ik met plezier volg. Niet zo lang geleden boomde ik met hem, onder het genot van een biertje, over de toegevoegde waarde van Creative Commons voor fotografen. Mischa ziet in dat het beperkt vrijgeven van het auteursrecht je naamsbekendheid veel goed kan doen.

Met Mischa’s lokale naamsbekendheid zit het al behoorlijk snor, merkte ik gisteren. De theaterzaal van de Willem 3 was afgeladen en drukkend warm. De expositie geeft een indringend beeld van het reilen en zeilen bij de Middelburgse boksschool de Stads Ring. Voor de opening was een heuse boksring opgebouwd, waar leden van de boksschool demonstraties boksen en Muay Thai gaven. Omdat het geen echte wedstrijden waren ging het er niet al te hard aan toe maar de demo’s gaven wel een goede indruk van de techniek en concentratie die nodig is om een partij te kunnen boksen en verhelderen daarmee ook de foto’s van de getekende gezichten van boksers die net een partij van twee uur achter de rug hebben.

Bij de expositie hoort een gelijknamig boek, dat besteld werd door de Zeeuwse Bibliotheek. Ik bestelde zelf ook een exemplaar, dat ik gisteren in ontvangst mocht nemen. De opdracht van Mischa deed me glimlachen; hij schreef dat het boek weliswaar copyright heeft maar dat het werk over een tijdje ook gedownload zal kunnen worden als PDF-bestand, mรจt CC-licentie. Geweldig!

Mischa gaat het eindexamenjaar van de Kunstacademie St. Joost in. Hij maakt een vliegende start, als je het mij vraagt.

De expositie is te zien tot 13 oktober.


Discover The Standells!

@

12 Reacties

  1. Redstar schreef:

    Het doet idd best wat met Middelburg als stad. Een hele voruitgang. Ik had deze opening best wel willen meemaken, maar ja, druk druk, en je moet het net maar weten..

  2. Je kunt inderdaad niet overal bij zijn redstar. Zo heb ik het hele nazomerfestival gemist en dat is hier toch om de hoek ๐Ÿ™‚

  3. Mischa schreef:

    Edwin, dank voor je lovende woorden. Een droomstart is het inderdaad wel voor een eindexamenjaar, de lat ligt hoog. Maar ik presteer het best onder druk, dus dat is dan weer goed. Net Saskia van TV Walcheren op bezoek gehad, dus vanavond ook nog op TV. Moet niet gekker worden. En die CC-licentie, ja dat moet natuurlijk. Gedeeld werk is beter werk.

  4. Hoi Mischa,

    Graag gedaan! Dat het veel vruchten moge afwerpen. Leuk dat TV walcheren ook aandacht aan je besteedt. Hebben we straks ook weer een mooi YouTube-filmpje ๐Ÿ™‚

    Plezier!

  5. Henk schreef:

    Mischa en ik reageren wel eens op elkaars blog, maar we hebben elkaar (bij mijn weten) nog nooit IRL ontmoet. Maar dat gaat veranderen want ik heb me aangemeld voor een cursus fotografie die in januari start, en Mischa is de docent.

  6. Dat is tof Henk. Check ook die humor dan!

    Op Hyves reageerde een andere oud-klasgenoot die hem daar vooral daardoor herinnerde ๐Ÿ™‚

  7. Mischa schreef:

    Huh? Vertel vertel!

  8. Hehe,

    Webcare gaat voort op Hyves ๐Ÿ™‚

    Ik citeer een piepklein stukkie:

    “Las net je blog over de stadsring, heb een vraagje. Is Mischa degene die e(straaljager)piloot wilde worden […]
    Lang, donker haar, geweldig gevoel voor humor?”

    Ik liet een foto zien.

    Reactie:

    “Charmante foto, maar het is hem wel ja.
    Ik heb met hem in 4 en 5 havo Swartjes tot wanhoop gedreven :-)”

    Weet je het al?

    ^^

  9. Mischa schreef:

    oooooh, ik ben zo slecht daarin hรจ. Ik wilde idd piloot worden, had en heb een geweldig gevoel voor humor ja. maare, I’m totally lost hier…

  10. Ze heeft een hele korte voornaam, die rijmt op snoet, vloed en moet.

    Altijd zo leuk….

  11. Mischa schreef:

    Haha, dikke glimlach. Oet, Oet maljaars. van de economieleraar ๐Ÿ˜‰
    Ik ga ze eens ff zoeken op de hyves

  12. En Pierre? Wat hebben zij NIET gewonnen?

    Nice shot Jimbo ๐Ÿ™‚

Reageer